Pelakon dan penyanyi yang kini sedang mengikuti pengajian dan menetap di Kota London, Diddy Hirdy ada berkongsi foto salah satu babak kemalangan yang dilakonkan menerusi filem Sunti, beberapa tahun lalu.

Terpapar, adegan bintang tersebut yang berlumuran darah berada dalam keadaan kereta yang terbalik.

Lalu, penyanyi lagu Bukan Bahagiaku itu pada masa sama, turut menasihati pengikut agar memandu dengan selamat.

View this post on Instagram

Selamat berhujung minggu semua. Pada yang memandu tu, berhati2 dijalan raya dan semoga selamat sampai ke destinasi yang ingin ditujui. . Jangan salah paham. Gambar kat atas ni bukan real accident, hanyalah lakonan semata2 dalam filem Sunti tahun 2014. Diddy tak pernah accident kereta sampai teruk macam tu tapi pernah jugak la terlanggar sikit2 kat mana2, kereta kemek, tapi tidak la pernah tercedera. Berperluang masuk dalam kereta yang dah kemek, kaca bertaburan adalah satu pengalaman ngeri dan berharga untuk dalam bidang lakonan. Sedikit sebanyak merasa bagaimana berada dlm kereta, tersepit bila nak menyelamatkan diri. (tapi tak lah tersepit pun, acah2 je sebab berlakon! 🤣). . Jadi, pesanan Diddy disini, drive safely dan ingat lah orang yang tersayang. Juga, bertolak ansur, berhemah dan patuhi la undang2 jalan raya supaya dapat mencipta keharmonian di jalan raya. Pandu cermat, jiwa selamat. #pesanankhidmatmasyarakat

A post shared by Diddy Hirdy (@diddyhirdy) on

“Selamat berhujung minggu semua. Pada yang memandu tu, berhati2 dijalan raya dan semoga selamat sampai ke destinasi yang ingin ditujui.
“Jangan salah paham. Gambar kat atas ni bukan real accident, hanyalah lakonan semata2 dalam filem Sunti tahun 2014. Diddy tak pernah accident kereta sampai teruk macam tu tapi pernah jugak la terlanggar sikit2 kat mana2, kereta kemek, tapi tidak la pernah tercedera.
“Berperluang masuk dalam kereta yang dah kemek, kaca bertaburan adalah satu pengalaman ngeri dan berharga untuk dalam bidang lakonan. Sedikit sebanyak merasa bagaimana berada dlm kereta, tersepit bila nak menyelamatkan diri. (tapi tak lah tersepit pun, acah2 je sebab berlakon!
“Jadi, pesanan Diddy disini, drive safely dan ingat lah orang yang tersayang. Juga, bertolak ansur, berhemah dan patuhi la undang2 jalan raya supaya dapat mencipta keharmonian di jalan raya. Pandu cermat, jiwa selama,” tulisnya sambil disusuli dengan tanda palang #pesanankhidmatmasyarakat.
Foto: Instagram Diddy Hirdy

Apa Kata Anda