Bakal menyambut cahaya mata ketiga pada hujung Mei depan, Fizo Omar dan isterinya Fazeera Nazri Azrai mengakui teruja dan bersyukur dengan segala perkara baik dikurniakan.

Malah, pasangan ini bersama anak perempuan mereka, Wan Khaleeda turut diumumkan sebagai duta produk kesihatan kanak-kanak berasaskan habbatus sauda, Mamz baru-baru ini.

Mengulas mengenai perkara itu, Fizo menyifatkan ia sebagai rezeki anak.

Untuk rekod, selain Wan Khaleeda, Fizo juga mempunyai anak pertama, Wan Maryam hasil perkongsi perkahwinan pertamanya sebelum ini.

“Fazeera Disahkan Hamil, Di Saat Wan Khaleeda Berusia 3 Bulan,” – Isteri Bakal Bersalin Mei Depan, Fizo Omar Syukur Nikmat Atas Rezeki “Fazeera Disahkan Hamil, Di Saat Wan Khaleeda Berusia 3 Bulan,” – Isteri Bakal Bersalin Mei Depan, Fizo Omar Syukur Nikmat Atas Rezeki

“Ini semua rezeki anak termasuk bayi yang sedang dikandung isteri saya kini. Isteri saya disahkan mengandung anak kedua ini, di saat Wan Khaleeda baru berusia tiga bulan. Nama pun rezeki kami terima dengan lapang dada.

“Tapi saya sebagai suami dan bapa sejujurnya terkejut dengan berita kehamilan ini di saat Wan Khaleeda masih kecil dan memerlukan perhatian,” kata Fizo.

Mengenai tawaran dan lantikan sebagai duta jenama itu, Fizo pada awal ragu-ragu untuk menerimanya.

“Takut juga terima tawaran produk kesihatan seumpama ini. Jika tidak berkesan nanti orang akan salahkan kita pula. Dipendekkan cerita pada suatu hari, kakak saya ada datang ke rumah.

“Kakak memang sudah ada anak. Saya pun terus buka cerita, dapat tawaran untuk berkolaborasi dengan produk ini. Rupa-rupanya, kakak pun sudah lama menggunakannya sejak anak pertama lagi.

“Akuinya, ia memang bagus dan bebas bahan kimia. Tambah pula ada kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia, buat apa nak ragu.

IKLAN

“Sejak itu, saya sendiri menggunakan produk ini untuk Wan Khaleeda. Saya pun sudah jatuh hati dan akan sapu krim produk berkenaan ke atas badan Wan Khaleeda selepas mandi dan sebelum tidur.

“Hasilnya anak tidur lebih lena dan susah terkena kembung. Bau pun segar, rasa nak cium sepanjang hari.” katanya lagi.

Mengenai jantina anak ketiganya yang juga perempuan, Fizo bersyukur dan pengumuman jantina anak ketiganya itu diumumkan secara eksklusif di majlis Mamz Crazy Rich Night di Hotel Zenith, Kuala Lumpur pada 11 Mac lalu.

“Fazeera Disahkan Hamil, Di Saat Wan Khaleeda Berusia 3 Bulan,” – Isteri Bakal Bersalin Mei Depan, Fizo Omar Syukur Nikmat Atas Rezeki “Fazeera Disahkan Hamil, Di Saat Wan Khaleeda Berusia 3 Bulan,” – Isteri Bakal Bersalin Mei Depan, Fizo Omar Syukur Nikmat Atas Rezeki “Fazeera Disahkan Hamil, Di Saat Wan Khaleeda Berusia 3 Bulan,” – Isteri Bakal Bersalin Mei Depan, Fizo Omar Syukur Nikmat Atas Rezeki

Malah serentak dengan itu, pengasasnya yang juga pasangan suami isteri, Ahmad Zulkifli Saad dan Mahirah Mohd Fazil berbangga meraikan 150 usahawan pada malam itu yang berjaya membuat jualan tertinggi tahun lalu.

Antara hadiah yang diserahkan kepada kumpulan usahawan itu ialah kereta Toyota Alphard berwarna putih sebagai ganjaran utama kepada ‘top seller’, pakej umrah, komputer riba, telefon bimbit dan sebagainya.

Menurut, Ahmad Zulkifli, pemilihan Fizo dan kerabat keluarganya dilihat bertepatan dengan jenama produk keluarannya.

IKLAN

“Fizo dan isterinya sendiri dilihat begitu tebal dengan sifat keibubapaan. Mereka seperti ibu bapa lain mengutamakan kesihatan dan keselamatan anak  sekali gus menyemai kasih sayang bersama.

“Kami optimis pemilihan mereka dapat mencanakkan lagi keberadaan jenama ini,” katanya.

Jenama yang berdaftar di bawah syarikat Mamz Legacy Sdn Bhd dan beribu pejabat di Bandar Baru Bangi ini mula berada di pasaran sejak tahun 2017.

Malah hingga kini, jenama itu sudah mempunyai lebih 10,000 ejen.

“Kami bangga melihat kebangkitan ejen yang menjana pendapatan dan meneruskan kelangsungan hidup. Dari awal bertapak hingga awal tahun ini, sudah 10,000 rakyat yang rata-ratanya wanita berjaya membuat jualan atas talian di rumah saja.

“Kebanyakan daripada mereka berjaya mengubah status hidup dan meraih pendapatan tetap walaupun bergelar suri rumah. Pada acara berlangsung tempoh hari, Naemah Mohamad Mohd Fadzil menjadi top seller 2022 dan dihadiahkan Toyota Alphard.

IKLAN

“Tahun lalu saja dia berjaya membuat jualan lebih daripada RM4 Juta, mampu menyelia lebih 3000 pasukan ejen di bawahnya dan membuka sebuah cawangan Mamz di Butterworth, Pulau Pinang,” tambahnya lagi.

Dua produk yang laris ialah Mamz Oil dan Mamz Baby Cream.

“Fazeera Disahkan Hamil, Di Saat Wan Khaleeda Berusia 3 Bulan,” – Isteri Bakal Bersalin Mei Depan, Fizo Omar Syukur Nikmat Atas Rezeki“Fazeera Disahkan Hamil, Di Saat Wan Khaleeda Berusia 3 Bulan,” – Isteri Bakal Bersalin Mei Depan, Fizo Omar Syukur Nikmat Atas Rezeki

“Mamz Oil berfungsi untuk merawat kahak dan selesema bayi, melegakan batuk dan merawat asma dan resdung.

“Sementara Mamz Baby Cream pula untuk mengelakkan ekzema, mencegah kembung perut, membantu anak tidur lebih lena, selain melembapkan kulit bayi,” katanya.

Mengenai sasaran tahun 2023, syarikat ini mensasarkan untuk membantu melahirkan lebih ramai usahawan dan membantu lebih ramai suri rumah menjadi usahawan atas talian dan seterusnya membantu menjana pendapatan tambahan buat keluarga masing-masing.

Latihan intensif bakal diberikan dan cara menjana jualan akan diajar sepenuhnya buat usahawan baru.

“Tak ketinggalan, tahun ini kami juga melancarkan lebih 40 billboard yang terpampang wajah Fizo, isteri dan anak sepanjang lebuh raya PLUS dan Federal Highway,” katanya lagi.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI