Minggu lalu kecoh apabila dua rakan usahawan, Datuk Seri Aliff Syukri dan Datuk Seri Vida yang saling berbalas video, memperjelas mengenai tip atau cara membela ikan dalam skala yang besar dalam sesebuah kolam.

Kisahnya bermula apabila ratusan ikan dari spesis Kelah Emas peliharaan Aliff mati kerana dikatakan kekurangan oksigen. Lalu, penyanyi I Am Me itu ada berkongsi video ‘mengajar’ Aliff mengenai cara-cara memelihara ikan komersial dengan betul.

Namun berlaku ‘sesi berbalas’ sindiran di antara mereka berdua sehinggalah pada awal semalam, Datuk Vida ada berkongsi sepotong video pendek hasilan sunting dari pengguna media sosial lain yang membayangkan Aliff ‘kantoi’ mengenai tahap kedalaman kolam ikan di kediamannya.

Aliff sebelum ini mendakwa, kolam ikan yang dibinanya sedalam 12 kaki dan diakui sendiri salah seorang pekerjanya.

IKLAN

Bagaimanapun, semuanya seperti kantoi apabila video yang dikongsikan itu turut memaparkan dua keping foto anak Aliff Syukri yang sedang bermain di kolam ternakan yang sedang dibina serta kelihatan cetek!

IKLAN

“Saya pun tak tahu, nak bagi kredit kat yang buat editing video nk atau nak gelak,” tulisnya ringkas.

IKLAN

Serentak dengan perkongsian dari Datuk Vida, ruangan komen pada entri berkenaan sudah pun mencecah lebih 2,000 komen yang rata-ratanya terhibur dengan hasil ‘siasatan’ yang dibuat netizen.

Malah, gaya ketawan Datuk Vida pada hujung video juga dilihat cukup lucu.

Foto: Instagram Datuk Seri Vida

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI