“Dulu Masa Muda Aku Gasak Betul Sampai…,” – Akhirnya, Buku Lali Ashraf Muslim Terpaksa Jalani Pembedahan Gara-Gara…

Awal semalam, pelakon Ashraf Muslim ada memaklumkan mengenai bahagian buku lalinya yang terpaksa dilakukan pembedahan kecil bagi mengeluarkan cecair ganglion cyst menerusi Instagram.

Ganglion Cyst merupakan cecair bukan kanser atau pembengkakan seperti cecair yang berlaku pada atau berhampiran sendi pergelangan tangan atau kaki.

“Kesian ankle ku ini..Mcm2 dah jadi pada dia. Dulu masa muda2 ku gasak betul2 sampai lupa nak jaga ankle nih. Mana tak nya main rugby, basketball siang malam tanpa had dan sekarang baru rasa kesannya.

“Hari ni AM kena menjalani minor procedure iaitu mengeluarkan cecair ganglion cyst. Padanlah rasa sakit jer kaki kiri seminggu ni lepas FFM lepas. Bukan tu jer cek2 lagi ada tendon koyak yg masih belum recover lagi dr game sebelum nih,” tulisnya.

IKLAN

Pada masa sama, bintang ini turut berterima kasih kepada pakar yang bertangunggjwab menjalankan prosedur berkenaan.

“Sabar yer nasib boleh repair lagi ni. Itulah kalau dah nama sportsman mestilah lalu semua nih. Apa-apa pun tq pada sahabatku flix air susu masa kat rmc yg sekarang dah jadi Dr Pakar Otopodik (perubatan sukan) Dr Izzudin @spcodeine yg rekemen kan kepada DoktoR pakar iaitu Dr Rahmani di PPUM.

“Dia kata akan bengkak dalam beberapa hari ni.. jgn jalan byk. (hermm part tu yg susah nak buat sbb byk kerja sekarang ni yg kena travel sana sini apa2 pun kawan cuba) and @ashraffyazid next week kita physio k.

“Doakan AM ankle AM baik cepat yer tak sabar nak beraksi dalam court. Sorry team basketballku #Phantoms, minggu ni tak dpt main lah..apa2 pun kita akan masuk quarterfinal lah.. hahaha! Oklah bye!,” maklumnya lagi.

View this post on Instagram

Kesian ankle ku ini.. Mcm2 dah jadi pada dia. Dulu masa muda2 ku gasak betul2 sampai lupa nak jaga ankle nih. Mana tak nya main rugby, basketball siang malam tanpa had dan sekarang baru rasa kesannya. Hari ni AM kena menjalani minor procedure iaitu mengeluarkan cecair ganglion cyst. Padanlah rasa sakit jer kaki kiri seminggu ni lepas FFM lepas. Bukan tu jer cek2 lagi ada tendon koyak yg masih belum recover lagi dr game sebelum nih.. aduhaii.. sabar yer nasib boleh repair lagi ni. Itulah kalau dah nama sportsman mestilah lalu semua nih. Apa-apa pun tq pada sahabatku flix air susu masa kat rmc yg sekarang dah jadi Dr Pakar Otopodik (perubatan sukan) Dr Izzudin @spcodeine yg rekemen kan kepada Dokto pakar iaitu Dr Rahmani di PPUM. Dia kata akan bengkak dalam beberapa hari ni.. jgn jalan byk. (hermm part tu yg susah nak buat sbb byk kerja sekarang ni yg kena travel sana sini apa2 pun kawan cuba) and @ashraffyazid next week kita physio k. Doakan AM ankle AM baik cepat yer tak sabar nak beraksi dalam court. Sorry team basketballku #Phantoms, minggu ni tak dpt main lah..apa2 pun kita akan masuk quarterfinal lah.. hahaha! Oklah bye! . . . @ashrafslegacy @ashrafmuslimsmuayyid #salamsayangsampaikesyurga

A post shared by Ashraf Muslim (@ashrafmuslim) on

IKLAN