Pengasas kosmetik, Datuk Seri Aliff Syukri mengakui mahu menjual kediaman mewahnya di Kota Damansara yang didiami dengan harga mencecah RM43 juta lengkap dengan perabot buat mereka yang berminat.

Perkara tersebut dimaklumkan penyanyi Abang Nak Tegur ini menerusi Live FB Media Hiburan baru-baru ini. Katanya lagi, dia menawarkan harga berkenaan kepada golongan elit.

“Kalau ada rezeki saya memang nak jual rumah tu. Jika ada kerabat diraja atau menteri yang ada hati nak belilah. Rumah tersebut mempunyai lebih 42,000 kali persegi dengan build up sekitar 40,000, nak jual dalam RM43 juta fully furnish.

 

“Bukan menyesal (bina rumah), saya buat rumah tu habis dalam RM32 juta. Jadi rasanya kalau ada rezeki rumah tu terjual, saya nak beli hotel,” katanya.

Ditanya apakah sebab utama dia mahu membeli sebuah hotel buat diri dan para pekerjanya, Aliff menjelaskan selain boleh menampung gaji dan kepeluan pekerja, mereka juga dapat income lain pada masa sama.

IKLAN

“Bila sudah dikira-kira tiada untung sebab saya perlu langsaikan soal kelengkapan agak banyak. Kalau ada hotel, pekerja saya akan duduk dan pada masa sama, mereka akan dalam income lain. 

 

“Tapi saya buat rumah tu pun bukan sebab nak jual. Cuma jika ada yang berminat dan tawarkan harga berpatutan, saya akan jual,” katanya yang bakal merakam single baru di Indonesia dalam tempoh terdekat.

Pada masa sama, usahawan ini juga sedang sibuk menjayakan sebuah program masakan sebanyak 13 episod yang kini sedang menjalani rakaman.

Ikuti temubual penuh bersamanya menerusi FB Live MH!

IKLAN

IKLAN

Sembang bersama DS Aliff Syukri berkenaan kereta Ferrari RM1.8 juta yang hangus terbakar, kisah artis pakai barangan tiruan, kisah jam tangan RM100k, dan kerjaya seninya yang akan berkembang ke Indonesia! Lucu sakan dok interview!

Posted by MEDIA HIBURAN on Saturday, 28 July 2018

 

 

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI