Sebagai seorang usahawan, sudah tentu mereka harus mempersiapkan diri dengan pelbagai idea-idea di luar kotak bagi memastikan produk mereka akan sentiasa dikenali dan mendapat permintaan di pasaran.

Bagaimanapun, setiap idea yang diberikan sudah pasti akan menerima reaksi yang pelbagai di kalangan warganet.

Itulah yang berlaku kepada pelakon dan usahawan kosmetik, Syatilla Melvin menerima respon pengguna media sosial gara-gara video tranformasi warna kulit daripada gelap ke cerah yang dilakukannya.

Video berdurasi hampir 15 saat itu memaparkan aksi isteri aktor, Shaheizy Sam itu yang awalnya berwajah gelap dengan contengan hitam lalu berubah warna sejurus aplikasikan foundation pada wajah.

IKLAN

“Nampak sangat ke wei. Dari muka macam tapak kaki ke #mukakulitteloq. Minggu depan kami launching,” tulisnya menerusi video TikTok yang dimuat naik ke Instagram.

Melihat ke ruangan komen, ada peminat yang menyifatkan ‘content’ tersebut agak keterlaluan.

IKLAN

Malah, ada juga yang berpendapat isu warna kulit ini tidak sepatutnya dijadikan bahan kerana disifatkan sebagai tidak sensitif.

IKLAN

“Do You Even Have To Do The Black Face?,” – Buat Video Tranformasi Kulit Gelap Ke Cerah, Syatilla Melvin Didakwa Tidak Sensitif? “Do You Even Have To Do The Black Face?,” – Buat Video Tranformasi Kulit Gelap Ke Cerah, Syatilla Melvin Didakwa Tidak Sensitif?

Terdahulu, nama Syatilla pernah hangat diperkatakan gara-gara video mempromosikan produk jamunya, Pengaseh sebelum ini.

Sumber: Instagram Syatilla Melvin

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI