Beberapa hari ini kecoh isu suami Bunga Citra Lestari, Tiko Aryawardhana dituduh menggelapkan wang syarikat yang diusahakan bersama bekas isterinya, Arina Winarto.

Syarikat tersebut yang dikenali dengan nama PT Arjuna Advaya Sanjaya yang diusahakan sekitar tahun 2015 sehingga 2021merupakan sebuah Syarikat dalam industri makanan dan minuman.

Tiko bertindak sebagai pengarah urusan Syarikat manakala bekas isterinya pula, Arina merupakan pengarah yang menjadi pemegang saham terbesar syarikat dan menjadi individu yang mengeluarkan modal.

Dituduh Menggelapkan RM1.7 Juta Wang Syarikat, Suami Bunga Citra Lestari Siap Sedia Bicara
Tiko bersama bekas isteri, Arina suatu ketika dahulu.

Ketika syarikat itu berjalan Tiko lebih mempunyai kuasa penuh terhadap kegiatan syarikat termasuklah kewangan manakala Arina pula lebih pasif dan hanya mahu melihat perniagaan berjalan lancar.

Menurut laporan media tempatan Indonesia, hal ini bukanlah perkara baharu kerana Tiko telahpun dilaporkan dengan perkara yang sama dua tahun lalu, pada 23 Julai 2022.

IKLAN

Berhubung perkara itu, wakil dari firma guaman Aghasar berkata Tiko akan menggunakan hak menjawabnya untuk bercakap mengenai kes ini.

“Setelah mendapat perhatian media berhubung dakwaan penyelewengan dalam jawatan. Sebagai tindak balas terhadap perkara ini, Encik Tiko Wardhana akan menggunakan hak jawapannya untuk menjelaskan semua dakwaan yang dibuat terhadapnya,” menurut kenyataan akhbar daripada Firma Guaman Aghasar.

Dituduh Menggelapkan RM1.7 Juta Wang Syarikat, Suami Bunga Citra Lestari Siap Sedia Bicara

IKLAN

Kes tersebut menjadi perhatian apabila Arina mendakwa Tiko menggelapkan wang syarikat setelah mendapati dokumen kewangan telah dimanipulasi dan kemudiannya melakukan audit sehingga mendapati dana sebesar RM1.7 juta telah digunakan.

Imbas kembali, Tiko dan Arina pernah bernikah pada Jun 2014 dan dikurniakan sepasang anak kembar sebelum mengambil Keputusan berpisah pada Oktober 2021. Tiko kemudiannya melangsungkan perkahwinan dengan penyanyi terkenal, Bunga Citra Lestari pada Disember tahun lepas.

IKLAN

++Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di halaman rasmi Telegram Media Hiburan

 

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI