Biasanya kita dengar wanita gempal dikutuk. Kali ini, MH Online kongsikan pengalaman gadis ini diejek teman lelaki sehingga dipanggil hodoh dan terlalu kurus.

Itulah terjadi kepada seorang gadis yang bernama Nabila Zainudin. Ramai yang percaya memiliki bentuk badan menarik dan berat ideal merupakan idaman setiap wanita.

Malah, bentuk fizikal antara salah satu faktor menyebabkan seseorang hilang keyakinan diri. Lebih-lebih lagi apabila sering menjadi mangsa ejekan rakan-rakan.

Disebabkan itu, Nabila bangkit membuktikan dia juga boleh bersinar seperti wanita cantik yang lain.

Ditingalkan Kekasih Kerana Hodoh Dan Terlalu Kurus

Tambah Nabila dia pernah dikutuk oleh bekas kekasihnya dan menyuruhnya membuka tudung kerana kononnya dia kelihatan hodoh jika bertudung.

IKLAN

Ditingalkan Kekasih Kerana Hodoh Dan Terlalu Kurus

“Aku ingat lagi dulu, aku unhappy, selalu senyum tak nampak gigi sebab tiada keyakinan diri dan rasa diri sendiri tak elok.

“Pernah sekali bekas teman lelaki aku kata I memang malu nak keluar dengan you sebab you hodoh, terutamanya bila you pakai tudung’,”kata-kata yang merobek hati tulisnya di laman facebook.

Kali kedua bercinta, lagi menyedihkan hatinya ialah apabila dia mula mengenali lelaki yang lain.

Teman lelaki barunya menyuruh dirinya untuk menambahkan berat badannya hingga mencecah 45kg kerana ketika itu beratnya cuma 37kg sahaja.

IKLAN

Ditingalkan Kekasih Kerana Hodoh Dan Terlalu Kurus

Ditingalkan Kekasih Kerana Hodoh Dan Terlalu Kurus

Ditingalkan Kekasih Kerana Hodoh Dan Terlalu Kurus

Malah, lelaki itu juga tidak menyokong Nabila atau memujinya apabila dia mula bergaya. Apa yang keluar dari mulut lelaki itu ialah kutukan.

IKLAN

Tambah Nabila, tahun kedua teman lelakinya curang dengan perempuan yang memakai tudung dan ciri-ciri yang lelaki itu inginkan.

Nabila juga mengakui, memang teman lelaki keduanya membawanya ke arah kebaikan mahukan teman wanita bertudung, tetapi bagi dirinya, kalau seseorang lelaki itu tidak boleh menerima kita seadanya, lelaki itu takkan pernah rasa cukup dengan kita.

“Aku dulu tak pandai grooming, bila aku cuba nampak elok, dia akan kata peliklah, hodohlah, langsung tiada sebarang galakan dari dia untuk aku. Dia siap kata ‘Mak saya nak menantu pakai tudung’.

Disebabkan segala kutukan dan hinaan yang diterimanya, ia telah membuatkan dia rasa rendah diri untuk menghadiri temuduga sebagai pramugari.

Namun sedikit demi sedikit dia telah berjaya untuk menaikkan berat badannya dan telah berjaya daripada hanya bergelar Guest Service, kini bergelar pramugari di atas awan.

Ditingalkan Kekasih Kerana Hodoh Dan Terlalu Kurus

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI