Setia Menanti Dari Darjah 5, Akhirnya Ke Jenjang Pelamin

Inilah dinamakan jodoh, siapa sangka perkenalan sewaktu di bangku sekolah akhirnya membawa ikatan perhubungan itu ke jenjang pelamin.

Sungguh romantik apabila membaca kisah perkenalan pasangan yang dikenali dengan nama, Farhin Nadhira dan Zhafri Zaini.

Tular di media sosial ketika ini tentang kisah perjalanan cinta mereka. Kisah mereka ini dikongsi sendiri oleh Farhin menerusi akaun Instagramnya sendiri.

Manakala Zhafri juga turut memberitahu bahawa semenjak dari darjah lima lagi dia sudah menyukai Farhin.

“Dari darjah 5 aku suka dia!,” tulisnya.

IKLAN

Jom kita baca sedikit kisah cinta mereka yang dikongsi oleh Farhin.

“Alkisahnya mula kat sk balok. Masa dajah 5. Jadi budak baru biasalah saham naik. Tak tahu cerita, kisahnya dia duk perati lama dah rupanya. Kahkah miang awal budak tu ? Masuk tahun 6 selalu kena kacau paling teruk dia lah pengacau tu.1st day masuk tahun baru tu dah kena dah. Tarik tudung tepuk dahi sekat kaki n mcm2 lagi. Dah kenapa budak ni cari pasal memanjang. Menyampah gila kot masa tu ? Mentang2 tinggi aku yang kemetot ni sedap2 dia buli. Tak kenal dia pun tapi dia ni lain mcm sikit. Kira manusia jenis yg hilangkn mood aku nak g sekolah. HAHA.

A post shared by Farhin Nadhira (@faheensafee) on

“Masa tu aku orang ejek dgn orang lain, dia dgn orang lain. Aku siap jadi posmen dia lagi. Last2 aku retired tugas tu sbb nampak dia makin lain mcm. Aku malas nk hadap dia dah. Menakutkan ! HAHA

 

“Dia acah2 popular jgkla kt sekolah masa tu sbb player football lah sangat. Masa dia pegi main bola kt jakarta hidup aku tenang setenangnya kt sekolah tu ? punya dasyat dia punya penangan. Bila dia balik terus datang balik gangguan hidup aku ? “Assalamualaikum, farhin ada ?”

 

“Tetiba msg kt fon ummi aku org cari aku. Kecohla kejap satu rumah bila tahu ada budak laki cari aku. Ummi pulak marah knapa bagi nom ummi kt orang. Budak laki pulak. Kecik2 jgn nak galok. Kena sebijik ! ?Tak puashati betul sbb mana dia dapat entoh nom ummi tu ?.

A post shared by Farhin Nadhira (@faheensafee) on

“Si pengacau ni tak habis kat situ. Hari2 msg dia masuk ulang ayat sama ? ” Assalamualaikum, farhin ada ?” Walaupun takde yang jawab dia tak putus asa. Hari2 lah mcm tu. Lama2 ummi try reply. ” waalaikumussalam. Ni sape ?”

 

“Mawi” “Artis tu ke?” “Hahaha..bukan.. ni kawan farhin kt sk balok. Nie sape mak dia ke ?”

 

“Oo knapa cari farhin? Ye ummi dia”

 

“Saje je m.cik..hehe lama tak tengok dia sbb saya baru balik dr jakarta”

 

“Jauhnya..pegi bercuti ke ?”

 

“Tak..g main bola”

 

“Jauhnya main. Tak cukup padang ke kt malaysia?”

 

“Hahahahaha..m.cik wat lawak”

 

“Ummi melawak n menyakat ingat dia serik. Rupanya makin dekat ? Tak menjadi plan ni ?

 

“Dan sejak hari tu ummi dgn bantuan kakyong @ayong_beautywithlovera layankan aje budak ni. Hari2 msg mesti mula ayat sama walaupun bkn aku yang layan. Aku just dengar cite dari ummi n k.yong je. Mcm tu lah hari2. Bila pegi sekolah aku buat tak tahu walaupun tiap kali sampai sekolah ada je muka dia tersengih2 tak kira tempat ??.

A post shared by Farhin Nadhira (@faheensafee) on

“Masa terus berlalu aku layan tak layan jela dia. Tp dia tak de nampak nak give up pun ? Hari2 msg aku kt nom ummi. Sbb aku mana ada fon masa tu.

 

“Bila time msg dia kami kongsi cerita 3 branak. Termasuk kakak aku. Sbb ummi jenis tak suka anak dia buat hal blakang2. Semua benda mesti share. Ummi tak nak halang anak2 dia berkawan tapi mesti ummi tapis. Nak2 anak pmpuan! Huhu

 

“Sbb tu bila start nampak aku dah terlayan sikit2 si mawi ( nama gelaran kt sekolah masa tu. Byk nama panggilan dia. Jef pon ye. Nama kat padang org panggil mawi. )

 

“Ummi call ibu lepas tahu dia guna tefon ibu. Ummi risau apa cakap org anak dara menggedik dgn anak jantan orang. Walhal msg gaduh2 ummi tu punya risau takut aku senyap2 menggedik. Haha. Mmg taklah! Sekali dgn tenang ibu jawab tahu kitorng kawan. Ibu jef cakap tak boleh nak halang anak2 ni. Takut sakit jiwa diorang. Hahahahaha sportingnya ibu !

 

“Tapi aku mcmtu lah. Serabut jgk la bila hari2 dia msg hari2 dia kirim salam. Time dia lepak (port dia n geng kat padang blakng umah aku je) padahal dia duk taman jauh sberang jalan. Dlm hati aku ckp mnyebok betullah ! Aku nak main kt padang je dia ada. Nampak hari2 dah pagi kt sekolah. Petang ada lagi. Kat sekolah kirim salam balik umah kirim salam. Korang ghase tak mcmna tahap gangguan yg aku terima? Serabut ya Rabbi ! HAHAHAHA.

A post shared by Farhin Nadhira (@faheensafee) on

IKLAN

Begitulah sedikit sebanyak kisah di awal perkenalan mereka dan bagaimana berputiknya cinta mereka.

Orang kata jangan benci takut nanti lama-lama suka. Itulah yang berlaku pada Farhin dan akhirnya mereka kini bergelar suami dan isteri berkat kesabaran dan usaha suaminya menanti gadis idamannya selama 12 tahun.

Semoga masjid yang dibina ini berkekalan hingga ke syurga dan mendapat keberkatan dari yang Maha Esa.

Sumber: Instagram Zhafri Zaini & Farhin Nadhira