Berita kematian pelakon Indonesia, Vanessa Angel dan suaminya, Febri Andriansyah atau lebih sinonim disapa Bibi akibat nahas jalan raya pada Khamis nyata mengejutkan ramai termasuk jiran mereka yang juga pelakon, Nirina Zubir dan suami Ernest Syarief.

Mendiami kawasan kejiranan yang sama, Nirina menerusi CNN Indonesia turut menyifatkan Vanessa dan Bibi sebagai pasangan suami isteri yang baik.

Malah mereka sering bertemu dan mengisi masa bersama.

“Kami memang secara rumah dekat begitu, dia juga mengajak olahraga bareng. Ini pasangan yang baik sekali sebagai suami istri. Banyak hal yang kami pelajari dari dia karena selalu tegar menghadapi masalah,” kata Nirina seperti yang petik.

Sementara itu menerusi Insta stories, pelakon filem Heart itu turut menitipkan doa seterusnya memberikan penghormatan terakhir dipercayai buat pasangan suami isteri berkenaan.

IKLAN

Diami Kawasan Kejiranan Sama, Pelakon Nirina Zubir Sifatkan Vanessa Dan Suami Pasangan Suami Isteri Yang Baik

“Gak percaya… Tapi ternyata benar terjadi…Kaget. Sedih. Semoga diberi tempat terbaik di sisi Yang Maha Kuasa.

“Selamat jalan adik2ku… Perjuangan kalian menjalani hidup menjadi inspirasi kita semua,” tulisnya lagi sambil disusuli dengan video.

IKLAN

Diami Kawasan Kejiranan Sama, Pelakon Nirina Zubir Sifatkan Vanessa Dan Suami Pasangan Suami Isteri Yang Baik

Terdahulu, portal sama melaporkan, kemalangan maut itu berlaku di Tol Jakarta-Surabaya, berhampiran kawasan Nganjuk, Jawa Timur.

IKLAN

Ketua Bahagian Perhubungan Awam Polis Daerah Jawa Timur, Gatot Repli Handoko berkata, tiga lagi penumpang lain dalam kenderaan sama hanya mengalami luka termasuklah anaknya, Gala Sky Ardiansyah. 

“Dua orang meninggal dunia, tiga orang mengalami luka-luka. Dua orang yang meninggal dunia itu adalah Vanessa Adzania dan Febri Andriansyah,” katanya.

Jenazah kedua-dua mangsa dibawa ke Rumah Sakit Bhayangkara Surabaya.

Sumber: CNN Indonesia

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI