Neelofa bertemu secara maya dengan ‘kembarnya’, Nur Afina Balqis yang sebelum ini diperkatakan ramai kerana dikatakan mempunyai wajah mirip usahawan berjaya itu selepas video Tik Toknya viral di Twitter baru-baru ini.

Diundang sebagai salah seorang artis jemputan dalam program MeleTOP, Neelofa kelihatan teruja apabila panggilan video dilakukan bersama gadis berkenaan.

“Saya tidak sedar (disamakan wajah dengan Neelofa), tetapi kawan-kawan yang sedar,” katanya sejurus ditanya hos, Nabil Ahmad.

“Dialah Neelofi sebenarnya kot, yang aku cari-cari selama ni. Mungkin boleh ganti aku kat MeleTOP,” seloroh Neelofa.

IKLAN

Ditanya sama ada dia punya perancangan untuk terjun dalam dunia hiburan, Afina menjelaskan dia tidak mempunyai apa-apa perancangan ke arah tersebut setakat ini.

“Tiada lagi perancangan untuk ‘sambung’ dalam bidang hiburan atau seumpamanya. Tapi bagi saya kalau ada rezeki, tidak salah untuk saya cuba,” katanya.

IKLAN

Neelofa pada masa sama menjelaskan, dia tahu mengenai perkara itu menerusi Twitter dan katanya lagi, dia turut ‘stalk’ akaun Instagram gadis terbabit selepas diperkatakan ramai.

Neelofa turut ulang kicau kembali video berkenaan sambil menyifatkan gadis berkenaan lebih cantik.

IKLAN

Terdahulu, kanak-kanak cilik berusia lima tahun yang dikenali sebagai Naura Auni mencetuskan sensasi di internet kerana dikatakan mempunyai iras wajah figura asal Pasir Mas, Kelantan itu.

Malah, Naura yang sinonim dengan jolokan ‘Mini Neelofa’ secara eksklusif turut diundang ke set MeleTOP untuk ditemubual bersama-sama Neelofa dan Nabil Ahmad.

Ikuti sesi penuh bersama MeleTOP dan Afina di sini;