Pengacara Nabil Ahmad menyifatkan dakwaan yang mengatakan bahawa cara pengacaraan rakan hosnya di Gegar Vaganza musim kesembilan (GV90, Elly Mazlein sebagai mengganggu dan ‘overshadow’ peserta sebagai sesuatu yang subjektif.

Perkongsian dan pendapat yang dikongsikan Nabil, 39, atau nama sebenarnya Ahmad Nabil Ahmad itu sekaligus menepis cakap-cakap segelintir pihak dan menurut Nabil, perhatian diberikan kepada Elly yang mesra disapa Kak Lina itu turut dibantu peminat dan penonton yang banyak berkongsi di laman sosial.

“Dia Tak ‘Overshadow’ Peserta Pun,” – Elly Melebih-Lebih? Ini Respon Rakan Hos GV9, Nabil Ahmad“Dia Tak ‘Overshadow’ Peserta Pun,” – Elly Melebih-Lebih? Ini Respon Rakan Hos GV9, Nabil Ahmad

“Soal Elly menjadi perhatian lebih daripada peserta, pada saya ia subjektif. Yang menjadikan Elly sebegitu adalah peminat dia yang suka keletah dia. Mereka atau penonton berkongsi di di media sosial.

“Saya yang berada di situ tetap melihat peserta lebih mendapat perhatian. Dia tak ‘overshadow’ peserta pun. Cuma bila orang memuat naik di media sosial, memanglah nampak dia menjadi perhatian,” katanya.

IKLAN

Nabil turut menambah, pemilihan Elly bagi menggantikan Jihan Muse itu memberikan suasana baharu kepada program itu.

Artikel Berkaitan;

IKLAN

“Jihan Ada Beritahu Dia Suka Terhibur Lihat Gandingan Saya Dan Elly…,” – Nabil Ahmad

Energi Elly Mazlein Di GV9, Berterima Kasih Kepada Nabil Ahmad; “Paling Dirisaukan Ialah Penerimaan Orang.”

IKLAN

“Sebenarnya apa yang penonton tengok di kaca TV, Elly dah buat masa sesi latihan lagi. Peserta dah tahu pun apa Elly akan buat. Mungkin sewaktu latihan peserta boleh tahan lagi dan ketika persembahan sebenar menjadi kelakar betul. Itu yang nampak dia seperti mengganggu.

“Saya dah buat GV selama sembilan tahun. Sampai terfikir apa lagi yang nak dibuat bagi membantu program ini supaya sentiasa diperkatakan. Secara peribadi, saya gembira sebab ada Elly yang boleh buat perkara itu. Tenaga dia lain hingga orang bercakap mengenai GV dan Elly.

“Bagi saya, apa saja yang diperkatakan hingga tular, ia bagus untuk program itu. Sebagai ‘showbiz’ lantaklah apa yang terjadi dan diperkatakan. Pada akhirnya, ia hanya satu persembahan. Tapi kita tidaklah sampai melampaui batas agama. Kami tahu batasannya,” katanya lagi.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI