Pelakon Datuk Adi Putra berharap semoga perjuangannya sebagai penggiat seni tidak hanya sekadar mendapat manfaat di dunia tetapi akhirat kelak.

Adi atau nama sebenarnya, Muhammad Hadi Putra Halim, 41, berkongsikan mengenai perkara itu di dalam video ucapan kemenangan sejurus diumumkan sebagai Pelakon Lelaki Terbaik di Festival Filem Malaysia ke-32 (FFM32).

Trofi berprestij itu diraih menerusi lakonan mantapnya di dalam filem blockbuster, Mat Kilau: Kebangkitan Seorang Pahlawan.

Adi turut mengucapkan terima kasih kepada semua pihak yang menyokong perjalanan seninya sejak dahulu hingga kini, termasuk pengarah Syamsul Yusof.

“Alhamdulillah syukur kepada Allah. Terima kasih kepada Finas, kedua ibu bapa saya, isteri, anak-anak yang banyak menyokong daripada awal hingga kini. Tidak lupa juga kepada semua peminat saya.

IKLAN

“Saya ingin kongsikan juga (dedikasi) kepada semua pemenang, tahniah kepada semua. Tidak lupa kepada pengarah saya, Syamsul Yusof yang memberikan saya peluang untuk menjadi perwatakan Mat Kilau, alhamdulillah.

“Sempena saya di tanah Arab ini, apa sahaja doa, niat dan hajat anda insyaAllah saya doakan. Semoga Allah makbulnya doa anda sekalian.

“Mudah-mudahan dengan apa yang kita perjuangkan dalam dunia perfileman bukan sekadar ini, atau pun untuk dunia semata. Sebaliknya mesej yang kita mahu sampaikan adalah untuk di akhirat satu hari nanti,” katanya.

IKLAN

Adi pada sama turut mengucapkan terima kasih dan memohon maaf andai ada nama yang tidak disebut.

“Dan salam dari saya. Mana yang saya tidak sempat nak ucapkan tahniah dan terima kasih, mohon maaf daripada saya.

“Kerana banyak senarai saya nak ucapkan terima kasih sepanjang perjalanan industri dan kerjaya saya sebagai seorang pelakon.

IKLAN

“Apa-apa pun saya tetap hamba kepada Yang Esa. Akhir kata dari saya, aku taat pada Yang Satu. Assalamualaikum,” katanya lagi.

Terdahulu, FFM32 berlangsung di Encore Theatre, Melaka pada malam Jumaat dan Adi tidak dapat menghadiri acara berkenaan kerana berada di Tanah Suci Makkah bagi menjalani ibadah umrah.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara, jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik di sini.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI