Dedah Pernah Lewat Dapat Surat Sambung Belajar, Bob Yusof Berkongsi; “Saya Hanya Sekadar Meluahkan Pendapat.”

Penyanyi, Bob Yusof memberikan pendapatnya apabila Pos Malaysia Berhad memgumumkan perkhidmatan Bungkusan Dosmetik Udara/Darat untuk ke destinasi Sabah dan Sarawak bakal digantikan dengan perkhidmatan Bungkusan Dosmetik Laut.

Menerusi hantaran yang dikongsikan Bob, perubahan tersebut berkuatkuasa mulai 16 Ogos lalu.

Lalu penyanyi kelahiran Limbang, Sarawak i i antara lain berasa bimbang andai proses penghantaran barang akan mengambil tempoh masa lebih lama berbanding sebelumnya.

“Mula² ingatkan fake news rupanya betul sbb tgk kat website @pos4you. Semakin lamalah perjalanan penghantaran barang kami, mcm manalah kalau nak hantar brg yg berbentuk makanan?

IKLAN

“Apatah lagi nak hantar barang ke kawasan sy di Limbang Sarawak, skrg pun kdg² keluarga sy disana terpaksa menunggu barang yg sy kirim dlm seminggu dua utk smp ke tangan mereka, jd skrg kalau menggunakan laut berapa lama pulak masa yg di ambil utk barang sampai ke tangan mereka?

“Bukan menidakkan perkhidmatan yg diberikan ini, tp kena faham situasi yg bakal dihadapi, juga memikirkan dari segi logistik yg berkemungkinan besar mmg akan membebankan pengguna,” tulisnya.

Gambar
Gambar

Dalam pada itu, Bob atau nama sebenarnya Yusrizan Usop turut berkongsi pengalamannya sebelum ini.

Menurut penyanyi yang dicungkil bakatnya menerusi realiti nyanyian Akademi Fantasia musim kedua (AF2) ini, dia pernah terlewat menerima surat tawaran untuk melanjutkan pengajian tinggi, sebelum ini.

“Kalau dulu tahun 1999 pernah terjadi peristiwa yg tak akan sy lupakan, apabila sy lambat menerima surat tawaran smbg belajar, lambat menerima surat² rasmi yg lain, disebabkan masalah pos, jd adakah perkara ini akan berulang?

IKLAN

“Maaf sy hanya sekadar meluahkan pendapat kerana st kenal sgt dgn perjalanan atau laluan ke kawasan sy yg di apit kanan dan kiri oleh Negara Brunei. Malah sy percaya juga berkemungkinan besar kwsn² pedalaman lain pun akan menghadapi masalah yg sama.

“Boleh ke @pos4you memberikan pencerahan berapa lama perjalanan Laut ini utk smp ke destinasi yg dituju… terima kasih,” tulisnya lagi.

Foto: Instagram Bob Yusof