Ibu Syamsul Yusof, Datin Patimah Ismail bersedia untuk memaafkan anaknya itu namun tidak boleh menerima apa yang telah dilakukan pengarah itu terhadap isteri pertamanya, Puteri Sarah Liyana serta anak-anak mereka.

Berkongsi perkara itu di InstaStory, Patimah berkata dia terkilan apabila Syamsul dilihat lebih mempertahankan keluarga isteri keduanya, Ira Kazar berbanding Puteri Sarah.

“Sebagai ibu, saya maafkan Syamsul tapi saya tidak boleh terima apa yang dia buat kepada Puteri Sarah dan anak-anaknya untuk keluarga perempuan yang tidak bermaruah itu,” tulisnya.

Datin Patimah Sedia Maafkan Syamsul Yusof, Tapi…

IKLAN

Perkongsian itu seolah menggambarkan perasaan Patimah susulan pengarah kontroversi itu yang enggan melafazkan talak terhadap Puteri Sarah biarpun sebelum ini kedua-duanya sudah sepakat untuk bercerai seperti mana dalam proses rundingan mereka pada 10 April lalu.

Menerusi prosiding semalam yang berlangsung di Mahkamah Syariah Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Syamsul enggan melafazkan cerai kerana mendakwa Puteri Sarah enggan menarik balik kes tuntutan saman terhadap Ira serta keluarganya.

IKLAN

Berikutan tiada lafaz cerai daripada Syamsul, prosiding akan diteruskan dengan laporan Jawatankuasa Pendamai (JKP) di hadapan Hakim Syarie Akmaluddin Ilyas pada 25 Mei depan.

IKLAN

Untuk info, Syamsul dan Puteri Sarah berkahwin pada 8 Mac 2014 dan hasil perkahwinan, pasangan itu dikurniakan sepasang cahaya mata iaitu Syaikhul Islam, 6, dan Sumayyah, 4 tahun.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara, jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik di sini.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI