“Dari Rumah Flat, Sekarang Ada Rumah Sendiri Di Tengah Ibu Kota Dengan Nilai RM5 Juta,” – Aliff Syukri Usaha Mahu Balas Jasa Bapa Kandung

Sejuk hati apabila menonton sepotong video yang dikongsikan pengasas kosmetik yang kini bergelar selebriti, Datuk Seri Aliff Syukri apabila membawa bapanya mengunjungi kediaman baru usahawan itu di tengah-tengah ibu kota.

Penyanyi lagu Abang Nak Tegur itu berkongsi video yang dimaksudkan menerusi Instagram.

Katanya menerusi ruangan kapsyen, Aliff mengakui dia puya kesedaran untuk mengubah taraf hidup selepas menyedari dia bukan datang dari keluarga yang senang. Malah, dia juga percaya di mana ada usaha, di situ ada jalan.

“Siapa ada impian mcm saya?? Saya jadi mcm ni sbb saya tahu family saya bukan asal dr org senang. Sy percaya dimana ada usaha disitu ada jalan.. setuju tak??,” tulisnya.

IKLAN

View this post on Instagram

siapa ada impian mcm saya?? saya jadi mcm ni sbb saya tahu family saya bukan asal dr org senang… sy percaya dimana ada usaha disitu ada jalan.. setuju tak??.. . . saya pernah duduk rumah setinggan dan rumah flat dan ni inpian saya nak ada rumah penhouse di tengah bandar dan mejoriti yg duduk sini bukan2 org biasa,ahli politik, forener, doctor pakar, malah datin sri rosmah pun ada rumah disini… hari ni sy bawa dia tidur sini sbb nak abah saya happy lihat usaha anak dia sendiri anak pengawal keselamatan pun mampu berjaya.. walaupun dulu org panggil saya bodoh belajar sbb tak masuk u.. Sy akan cuba bahagiakan abah saya… dulu dia dah susah utk saya.. skrg masanya saya balas jasa dia…dan sekrang sy mampu mengubah kehidupan saya dr duduk rumah flat sek 20 shah alam block 19 skrg sy ada rumah sendiri disini dgn nilai rm5juta

A post shared by Ohabangkosmetik (@aliffsyukriterlajaklaris) on

Kongsi Aliff lagi mengimbas memori, dia pernah tinggal di kediaman setinggan dan flat.

“Saya pernah duduk rumah setinggan dan rumah flat dan ni impian saya nak ada rumah penhouse di tengah bandar dan mejoriti yg duduk sini bukan2 org biasa,ahli politik, forener, doctor pakar, malah datin sri rosmah pun ada rumah disini.

“Hari ni sy bawa dia tidur sini sbb nak abah saya happy lihat usaha anak dia sendiri anak pengawal keselamatan pun mampu berjaya. Walaupun dulu org panggil saya bodoh belajar sbb tak masuk universiti.

IKLAN

“Sy akan cuba bahagiakan abah saya…dulu dia dah susah utk saya.. Skrg masanya saya balas jasa dia dan sekrang sy mampu mengubah kehidupan saya dr duduk rumah flat sek 20 shah alam block 19 skrg sy ada rumah sendiri disini dgn nilai rm5juta,” kongsinya panjang lebar.

Lalu rata-rata netizen turut memuji niat dan usaha sungguh usahawan itu demi keluarga dan ada juga yang terinspirasi serta berdoa agar niat sama turut dapat direalisasikan mereka.

Foto: Instagram Aliff Syukri