“Dalam Keadaan Keadaan Macam Ni Tak Boleh Selfish & Tamak, Ramai Lagi Yang Ikat Perut,” – Dayana Roza

Tidak dinafikan, ada yang terkesan akibat pandemik Covid-19 yang melanda di seluruh negara.

Lalu, ada segelintir pihak giat menghulurkan sumbangan bagi meringankan masalah yang dipikul.

Namun, ada juga segelintir yang didakwa tidak bertanggungjawab dengan mengambil kesempatan atas bantuan serta sumbangan yang diberikan.

Pelakon, Dayana Roza misalnya meluahkan rasa kecewa mengenai perkara tersebut dan menyifatkan tindakan sedemikian sangat tidak bertimbang rasa kepada golongan yang betul-betul memerlukan.

IKLAN

“Tak dinafikan memang wujud orang mcm ni.. kiri kanan depan belakang dia kaut. Kepada yang ambik kesempatan atas alasan “takde makanan” “takde susu anak” “anak tak makan” tapi dalam diam dah collect byk stock makanan tolong STOP ye.

“Dalam keadaan macam ni tak boleh selfish & tamak. ramai lagi org yg ikat perut. ingat sikit org belakang ye kakak abang. takyah nak simpan stock sampai raya tahun depan.

“Ni dah kira macam makan hak org, tak berkat nanti. jangan nanti disebabkan orang2 mcm awak, org yg nak bg bantuan dah tak percaya & mereka yg betul2 memerlukan nt lapar tak makan, anak takde susu pampers semua. fikir sikit ye,” tulisnya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dayana Roza (@dayanaroza)

Media Hiburan sedang menganjurkan pertandingan menarik bersempena dengan MCO 3.0 ini, siapa tahu rezeki akan jadi milik anda.

IKLAN

Pertandingan nyanyian ‘Karok Lockdown’ khas buat anda yang mahu ketengahkan bakat menyanyi, kalau bertuah ganjaran wang tunai menanti!

Apa yang anda perlu buat? Klik saja link DI SINI untuk mendaftar sekarang. Mana tau korang pemenang yang kami cari, all the best!

Foto: Instagram Dayana Roza