Pelakon senior, Norish Karman ada berkongsi kisah mengenai realiti kehidupan segelintir wanita masa kini.

Menurutnya, wujud segelintir pihak yang dikatakan seolah-olah kurang senang dengan kehadirannya untuk dijadikan teman lebih-lebih lagi dengan statusnya sebagai seorang janda.

View this post on Instagram

Yer betul NK ni membosankan.. Sekadar ibu tunggal lapan orang anak yg bergantung pd ku…. Dah la janda tak kaya tak glamour kan macm korang2 ada laki ada harta sbb korang bawah sket dari dumblonde tanpa laki korang kerja kerani pun blum tentu lulus…sbb ada laki la korang bole kaut duit buat business….ada laki la bole yak yak yeehh sana sini macm Happy Family TiL Jannah 🤣🤣🤣 Padahal tak bahagia 🤣masing2 ada extra affair tapi demi status demi kekayaan….. so tak bole la kawan dgn janda macm Aku nanti takut rampas laki korang erk🤣🤣 atau rampas tunang korang erk ??🤣 Hagak3 laa ..janda pun ada taste maa…wa baru 46 bukan 96yrs old ma…..jejaka bwh umur 30thn pun beratur nak kawin wa maaa…siap Mak Ayah dorang pun sayang wa ma….. TeTapi wa yg TAK NAK…NK blum bersedia utk ketepikan anak2 dan ibu Bapa yg menDoakan kejayaan Ku….still long way to go to achieve success for my kidz life… Korang kata aoe ,NK dah tak relevan krn IG followers tak juta2 ?? Well dlm ig ni semua genuine followers…wa tak beli..sbb Wa tak reti fake my life…what U see us what u get…..what u see is what i am with my kidz….cuma kami takdelah nak upload muka sedih ke muka rak makan…Socmed ni kena upload yg helok2 yg positive tapi bukan la sampai Fake ur happiness tu korang la dgn Fake life korang.. Ada mulut2 kata ,NK tiada kepentingan melainkan NK bijak mengampu dan bersosial…🧐 Maka yg konon kaya bergaul dgn yg have2 saje.. Yang konon ada pangkat bersosial dgn yg berstatus mewah dan berjaya saje… Yg kini ada business besar business hebat ada mentor la ada leader la bagai dah takde masa sbb ive nothing… Aku telah pilih utk tenggelamkanlah diri ku dalam lautan tasawuf yang akan membawa diri setiap individu mengecap kebahagiaan yang hakiki. Islam akan menjadi kuat apabila pendukungnya adalah mereka yang berjaya menundukkan hawa nafsu keduniianya . Islam akan kelihatan indah pada mukmin yang jiwanya terpancar rahasia makrifat . Allah tidak memandang fisik manusia . .maka dari itulah mari kita sama"melihat kedalam hati kita masing".. Kan sudah dipesan2 Bhw org yg bijak adalah org yg mengingati MaTi…. Bukan org2 yg menikmati Dunaiwi…. Kamu yg mane erk ???

A post shared by NORISH KARMAN (@thenorishkarman) on

“Yer betul NK ni membosankan. Sekadar ibu tunggal lapan orang anak yang bergantung padaku.

“Dah la janda tak kaya tak glamour kan macam korang-korang ada laki ada harta sebab korang bawah sikit dari dumblonde tanpa laki korang kerja kerani pun blum tentu lulus.

“Sebab ada laki la korang boleh kaut duit buat business. Ada laki la bole yak yak yeehh sana sini macm Happy Family Til Jannah .

“Padahal tak bahagia masing-masing ada extra affair tapi demi status demi kekayaan, so tak bole la kawan dengan janda macm aku nanti takut rampas laki korang erk atau rampas tunang korang erk?,” tulisnya.

IKLAN

Kenyataan tersebut dikongsikan oleh pelakon yang popular menerusi drama Spa Q itu di akaun Instagram miliknya.

Tambah Norish lagi, dia juga mempunyai alasan sendiri mengapa memilih untuk tidak berkahwin lagi buat masa ini.

“Hagak-hagak la, janda pun ada taste maa. Wa baru 46 bukan 96 years old ma. Jejaka bawah umur 30 tahun pun beratur nak kawin wa maaa. Siap mak ayah dorang pun sayang wa ma.

“Tetapi wa yang tak nak. NK belum bersedia untuk ketepikan anak-anak dan ibu bapa yang mendoakan kejayaan ku. Still long way to go to achieve success for my kids life.

IKLAN

“Korang kata apa ,NK dah tak relevan kerana IG followers tak juta2? Well dalam ig ni semua genuine followers. wa tak beli sebab Wa tak reti fake my life. what you see us what you get. What u see is what i am with my kids.

“Cuma kami takdelah nak upload muka sedih ke muka rak makan. Socmed ni kena upload yg helok-helok yang positive tapi bukan la sampai fake your happiness tu korang la dengan fake life korang.

“Ada mulut2 kata ,NK tiada kepentingan melainkan NK bijak mengampu dan bersosial. Maka yang konon kaya bergaul dengan yang have-have saje..

“Yang konon ada pangkat bersosial dengan yang berstatus mewah dan berjaya saje.
Yg kini ada business besar business hebat ada mentor la ada leader la bagai dah takde masa sbb ive nothing,” jelasnya lagi.

IKLAN

Dalam pada itu, Norish turut menyifatkan bahawa dia kini lebih berminat untuk mendalami ilmu agama berbanding memberikan fokusnya terhadap perkara lain.

“Aku telah pilih untuk tenggelamkanlah diri ku dalam lautan tasawuf yang akan membawa diri setiap individu mengecap kebahagiaan yang hakiki.

“Islam akan menjadi kuat apabila pendukungnya adalah mereka yang berjaya menundukkan hawa nafsu kedunianya . Islam akan kelihatan indah pada mukmin yang jiwanya terpancar rahasia makrifat .

“Allah tidak memandang fisik manusia, maka dari itulah mari kita sama “melihat kedalam hati kita masing”.

“Kan sudah dipesan-pesan bahawa orang yang bijak adalah orang yang mengingati mati. Bukan orang-orang yang menikmati duniawi. Kamu yang mane erk?,” akhirinya.

Sumber: Instagram Norish Karman

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI