Semakin jadi sensasi di laman media sosial mengenai isu video intim yang didakwa mirip Menteri Hal Ehwal Ekonomi, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali yang mulai tersebar.

Bukan sahaja netizen yang telah meluahkan respon mengenai isu tersebut, malah selebriti juga turut memberi pendapat sendiri.

Misalnya hos program ‘Motif Viral’, Hazeman Huzir dilihat turut mengeluarkan pendapat mengenai isu hangat ini di laman media sosial Twitter miliknya, awal tadi.

Hazeman atau sinonim disapa Haze memberi pendapat bahawa penghasilan video tersebut seakan tidak logik memandangkan kualiti rakaman video yang kurang berkualiti.

“This whole Azmin Ali thing only proves politicians need content producers by their side. Let me explain why. 1. Sex tape leak is so 90s. Nak 2020 dah guys. Paris Hilton pun dah tobat lah! 2. There’s this thing called 4k recording. Again 2019, you still pakai Nokia Sabun issit?

“3. Post-Confession video so scripted to the point of: 3.1 Itu saya dalam video, then investigate Azmin for corruption. Kaitan dia apa setan? There’s this thing called speech flow. 3.2 Aim for organic visual lah. Apo duduk atas sofa tegak camtu macam buat pengumuman raya.

“Keyword dia organic or at least natural. Takyah lah production value meletup macam nak menang Festival Filem Malaysia. Padahal scandal creation lah benda paling interesting nak generate. Itu pun susah nak creative!

“Tu lah lain kali bukak drama mat saleh macam Scandal, Dynasty. Kat situ banyak episod kau boleh tiru dan banyak methodology. Ini petang sabtu ko tengok cerita hindustan je memang situ je lah level kreatif kau. Tak habes habes sex tape, apa neyh?! Bosan laa.

“Ulang balik point no. 2, siapa buat skrip apa nama Haziq tu? Nak incriminate orang boleh tak connect the dot sex tape = corruption. Dah kenapa pulak SPRM kena investigate tetiba rentetan daripada video lawan pedang? Takde cohesion. Kau skip kelas creative writing ke dulu anat?

“Yiih! Aku tak boleh plot holes camni. Macam takde daya nak memikir langsung. Lagi satu, tgk jugak drama Leverage ngan Revenge. Kat situ banyak ajar scandal creation. Aku tak support memana pihak dalam hal ni. Aku cuma pantang nampak cliche berulang. Akhir kata. #Tiberrr,” tulis Haze. 

Di samping itu, twit langsung menjadi perhatian di laman media sosial Twitter.

Malah, netizen juga turut memberi pandangan mereka terhadap pendedahan yang dikongsi Haze.

Bagaimanapun, setiap individu mempunyai pendapat dan komen yang tersendiri mengenai isu tersebut.

Diharapkan isu ini dapat diselesaikan secepat mungkin.

Foto : Instagram Hazeman Huzir

Apa Kata Anda