“Dah 2 Dos Pun Masih Sakit Tahap Gaban…,” – Alami Demam Teruk & Sakit Badan, Rashidi Ishak Positif Covid-19

Pelakon dan pengarah, Rashidi Ishak reda dengan ujian yang menimpa dirinya selepas disahkan dijangkiti wabak Covid-19.

Menurut Rashidi, dia kini harus menjalani tempoh kuarantin selama 10 hari memandangkan dia juga turut mengalami beberapa simptom yang agak teruk seperiti demam dan sakit badan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rashidi Ishak (@rashidi_ishak)

“Maka bermulalah staycation 10 hari yang tak dirancang. Aku dah buat test bila team produksi berhenti penggambaran kerana ada kes di set. Masa tu negatif. Aku pun mulalah kuarantin kendiri di rumah.

“Tapi bila dua hari sudah aku tiba-tiba demam teruk dan badan sakit-sakit, aku bagitau pihak produksi. Mereka uruskan doktor datang ke rumah buat swab test, kali ni confirm aku positif.

“Doktor tu cakap jangan panik, ambil ubat dan monitor sendiri keadaan. Dia akan lapor pada kkm. Petangnya, pegawai kesihatan call aku tanya soalan2 lazim kepada pesakit covid. Aku pun jawab dengan tenang.

“Dia minta aku pergi pusat penilaian covid (CAC) terdekat. Dia hantar kat aku semua link berkenaan covid. Aku pun book appointment secara online,” tulisnya.

Perkhabaran tersebut dikongsikan sendiri oleh pengarah drama, I-Tanggang itu menerusi sebuah hantaran yang dimuat naik di laman Instagram.

IKLAN

Katanya lagi, dia juga telah hadir ke Pusat Penilaian Covid-19 (CAC) di Nilai bagi menjalani pemeriksaan lanjut.

“Pihak penerbit pula hantar kat rumah aku stok makanan dan juga oxymeter, supaya aku boleh check level oxygen.

“Jadi pagi tadi aku pun pergi lah CAC Nilai dengan keadaan aku yang sakit-sakit satu badan, kepala berdenyut-denyut. Aku disambut oleh pegawai-pegawai perubatan yang lengkap dengan ppe tu semua.

“Selepas check maklumat asas, aku pun dikawal selia oleh doktor, blood pressure dan level oksigen. Macam-macam dia tanya. Doktor beri aku slip untuk aku scan buat report harian dan dia bagitau aku kalau sesak nafas call 999,” ujarnya lagi.

Dikesempatan itu juga, Rashidi turut merakamkan ucapan penghargaannya kepada semua pihak yang tidak henti-henti memberikan semangat bagi mengharungi detik sukar ini.

“Aku minta maaf menyumbang kepada statistik kes covid. Korang semua, jaga diri, SOP. Sumpah tak best sakit ni. Aku yg dah ada dua dos vaksin pun masih sakit tahap gaban.

“Terima kasih keluarga dan kawan-kawan yang call, yang mesej, yang video call. Kalau aku tak jawab tu maknanya aku tgh tidur, mabuk ubat.

“Kalau korang ada symptoms pergi lah check. Take care and stay safe!,” akhirinya.

Melihat di ruangan koemen, rata-rata netizen dan rakan artis memberikan kata-kata semangat selain turut mendoakan semoga Rashidi lekas sembuh seperti sedia kala.

IKLAN

“Get well soon Abang Shidi. You can do this.

“Speedy recovery Abang Shidi. Ameen InsyaAllah.

“Allahu, moga dilindungi my brother.

“Wishing you a speedy and safe recovery brother,” antara komen-komen netizen di laman Instagram.

Apapun, kami di MH mendoakan semoga Rashidi segera diberikan kesembuhan dan dapat kembali menjalani kehidupan normal seperti sedia kala.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik di sini.

Sumber: Instagram Rashidi Ishak