Sebut sahaja nama Rozita Che Wan atau mesra disapa Che Ta, pasti ramai yang membayangkan kejelitaan dan imej glamor isteri Zain Saidin ini.

Malah, Che Ta pernah tersenarai antara selebriti wanita tercantik tanah air, sememangnya mempunyai aura dan pesona tersendiri. Apatah lagi, dia merupakan Miss Malaysia Intercontinental 1992 yang cukup sinonim dengan kecantikan dan fesyen.

Che Ta Selesa Dengan Small Circle, Mahu Elak ‘Backstabber’

Che Ta Akui Kini Selektif! Kecilkan ‘Circle’ Enggan Simpan ‘Friends For Benefit’

Namun, wanita jelita ini kini sudah berada di usia emas 50-an dan kian matang melalui episod kontroversi dan asam garam dunia seni, hampir dua dekad bergelar anak seni Che Ta akui dia kini selesa dengan Small Circle dan lebih berhati-hati memilih kawan.

“Sebab I rasa bila dah berusia ni, I macam nak kecilkan circle kawan. Tengok mana yang kawan makan kawan, kawan yang friend for benefit ke semua tu I nak avoid,” ujarnya.

Usahawan Inai Che Ta dan RCW Scarves turut menjelaskan bahawa dia kini amat mengutamakan hubungan kekeluargaan dan selesa dikelilingi adik-beradik dan ahli keluarga tersayang.

IKLAN

Che Ta Akui Kini Selektif! Kecilkan ‘Circle’ Enggan Simpan ‘Friends For Benefit’ Che Ta Akui Kini Selektif! Kecilkan ‘Circle’ Enggan Simpan ‘Friends For Benefit’

“Hubungan adik-beradik memang akrab sebab kita tak banyak kawan luar, kita hanya berkawan dengan adik-beradik. Susah senang kami dari kecil, hanya ada adik-beradik je.

“Macam sekarang, I lebih suka keluar dengan adik-beradik stay dan lepak dengan mereka. Macam my mom pun duduk dengan I. Ayu je duduk jauh sedikit dengan kami, lain-lain semua duduk dekat KL. Bila weekend Ayu datang rumah, I akan ajak semua datang rumah makan-makan dan berkumpul,” katanya.

Che Ta Mahu Perbaiki Diri Lebih Dekat Dengan Ilahi!

Che Ta Akui Kini Selektif! Kecilkan ‘Circle’ Enggan Simpan ‘Friends For Benefit’ Che Ta Akui Kini Selektif! Kecilkan ‘Circle’ Enggan Simpan ‘Friends For Benefit’Tambahnya lagi, meniti usia separuh abad, Che Ta hanya mahu menikmati kehidupan yang lebih tenang dengan mendekatkan diri kepada  Yang Maha Esa.

IKLAN

“Sebab tu kalau tengok, I dah jarang lepak dengan kawan. Sekarang kehidupan I pagi mengaji, lepas Zohor baru pergi office dan balik. Sebelum Maghrib tu dah dekat rumah. Kehidupan I sekarang ni kalau orang mungkin tak nampak I dekat mana-mana, I sebenarnya sangat tenang di rumah.

“Iyalah, kita tua ni kita tak nak apa dah, kita nak kehidupan yang harmoni. Kalau boleh amal ibadat, kita tak nak tinggal. I rasa bila kita duduk dekat rumah just pergi office, I rasa waktu solat tu kita dah tak lambat, kadang-kadang (dulu) tertinggal.

“Bila umur macam ni ketenangan kita banyak di rumah dan dengan adik-adik saja,” luahnya.

IKLAN

Seronok MH tengok keakraban Che Ta dan adik-beradik. Walau masing-masing dah bekeluarga dan ada bisnes sendiri tetap meluangkan masa untuk berkumpul ramai-ramai. Kalau dah berkumpul, meriah sungguh!

Untuk rekod, Che Ta mendirikan rumah tangga dengan pelakon kacak, Zain Saidin pada 11 Disember 2013. Hasil perkongsian hidup mereka dikurniakan seorang anak perempuan iaitu Aaisya Dhia Rana.

Menerusi perkahwinan terdahulu, Che Ta turut mempunyai dua orang anak lelaki iaitu Ammar Effendy dan Aniq Ezzra.

Sekadar info, artikel ini merupakan artikel olahan semula dari NONA

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini.