“Came To The Office, Write Her Phone Number,” – Asyik Tweet Pelik, Hafiz Hamidun Diganggu Wanita Berpurdah?

112

Penyanyi, Hafiz Hamidun semalam berkongsi satu bebenang panjang di laman Twitter mengenai insiden dia diganggu seorang wanita.

Katanya, wanita itu juga turut datang ke pejabat untuk bertemu dengannya serta menghantar khidmat pesanan ringkas kepada pengurusnya untuk bertemu dengannya.

“Saya tak kenal pun siapa dia ni. Tadi dia datang ke office saya tak tahu apa tujuan & motif dia. Siapa kenal family dia tolong inform pada family dia supaya buat sesuatu.

“Mohon sebarkan. Maaf sekali lagi, saya tak suka ada gangguan macam ni. She even came to the office and write her phone number and a piece of paper.

“Dia nak suruh call dia ke pulak? Motif apalah dia ni. Rupanya dah banyak kali dah tweet pelik-pelik. Creepy.

“She even texted my manager around two weeks ago. Nak suruh saya colloboration dengan artis korea? Staf saya tak tahulah nak gelak ke nak sedih ke.

“Latest update: Just now ada pihak keluarga dia dah call manager saya, informed bahawa dia memang sudah lari dari rumah sejak 13 November. Laporan polis dah dibuat.

“Okay now apa yang perlu kita buat? kesian keluarga dia. Tapi itulah. Ada yang suruh tunjuk gambar dia supaya orang boleh cari dia.

“Info dari staf saya, dia datang berbaju blouse labuh, warna biru gelap ada bunga-bunga, purdah warna hitam. Esok saya akan check di CCTV, sebab kes dia dilaporkan hilang dah dibuat oleh pihak keluarga dia.

“Okay now I am going to lodge a police report. Will see how it goes. Kalau anda ada info-info yang boleh bantu selesaikan kes dia, harap boleh DM sahaja. Ada messge button di profile saya.

“Now lets focus on helping her, not to accuse her with harsh words,” tulisnya.

Bagaimanapun, bebenang tersebut telah dipadam Hafiz berikutan terdapat komen-komen mengecam terhadap individu tersebut.

“I deleted the whole thread due to outrageous response and personal request from immediate family of that girl. Lets hope that everything will be settled soon,” tulisnya.

Oh my! Takut pula MH baca kisah Hafiz ini. Apa-apapun, moga-moga perkara ini dapat diselesaikan secepat mungkin.

Apa Kata Anda