Baru-baru ini kedengaran cerita kurang enak, bila mana penyanyi meningkat naik Bunga Isme dikatakan sudah mula ‘naik tocang’ kerana kesukarannya untuk menjawab panggilan atau membalas mesej daripada pihak media.

Menafikan dakwaan tersebut, Bunga atau nama sebenarnya, Noor Ayu Fatini Mohd Bakhari Jailani, 22, berkata sekarang dia mempunyai sedikit kekangan masa berikutan status sebagai penuntut universiti.

“Saya bukan sombong atau besar kepala, sebaliknya sibuk menjalani rutin sebagai penuntut Universiti Teknologi Mara (UiTM) sambil meneruskan aktiviti seni termasuk memenuhi jadual persembahan.  Mungkin saya terlepas pandang.

Bunga Isme Tepis Dakwaan ‘Besar Kepala’; “Bukan Sombong, Tapi…”

“Maaf kalau ada yang terasa malah seboleh-bolehnya saya cuba memenuhi permintaan semua pihak.  Harapan saya perkara ini dapat kembali reda.

“Saya bersikap profesional.  Jika ada apa-apa perkara yang ingin ditanya, harap dapat berurusan terus dengan pihak Warner Music sebagai menghormati mereka,” katanya kepada MH.

IKLAN

Bunga ditemui pada majlis sidang media pengumuman senarai pencalonan Top 5 Anugerah Industri Muzik ke-23 (AIM 23) yang berlangsung di Dadi Cinema, Pavilion, Kuala Lumpur baru-baru ini.

Bercakap mengenai tersenarai sebagai calon akhir AIM23, Bunga yang bernaung di bawah syarikat rakaman, Warner Music melahirkan keterujaannya apabila dapat menempatkan diri dalam anugerah muzik berprestij itu.

“Berdebar dan teruja bersilih ganti memandangkan ini penyertaan pertama dalam AIM. Tak sangka berjaya melangkah sebagai Top 5, kerana saya fikir saya diundang hari ini bagi memeriahkan majlis.

“Berpeluang membolosi dua kategori dalam acara besar ini menyuntik semangat untuk menghasilkan lebih banyak karya bermutu.

IKLAN

“Saya ingin berterima kasih kepada penghibur senior, Noraniza Idris dan Siti Nordiana yang memberi kepercayaan kepada saya berpadu suara dengan mereka,” katanya.

Bunga Isme Tepis Dakwaan ‘Besar Kepala’; “Bukan Sombong, Tapi…”

Menerusi AIM23, Bunga tercalon menerusi dua kategori iaitu Lagu Pop Etnik Terbaik, Intan Payun nyanyian duetnya bersama Noraniza Idris.

IKLAN

Selain itu, dia turut memboloskan diri dalam kategori Lagu Pop Elektronik/Dance Terbaik menerusi lagu Amaran bersama Siti Nordiana.

AIM23 akan diadakan pada 11 September bersiaran langsung dari Auditorium Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA).  Majlis gilang-gemilang itu akan dipancarkan secara langsung menerusi saluran Astro Ria (104).

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara, jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik di sini.

Foto: Instagram Bunga Isme