Pelakon senior Jasmin Hamid telah menghadiri ke Festival Filem Malaysia Ke-30 yang berlangsung di Pusat Konvesyen Antarabangsa Putrajaya (PICC), dua hari lalu.

Lalu, pelakon yang berusia 46 tahun itu telah memuat naik sekeping gambar bersama seorang pelakon, Sabrina Ali ketika menghadiri ke majlis tersebut di akaun Instagram miliknya.

“Sempat lagi kami berposing walaupun dah nak balik sebab bukan senang nak jumpa. Jangan lepaskan peluang.. Masyaallah cantiknya adikku ini Seniwati @sabrina_ali_dad_khan ..
Sentiasa humble dan kalau jumpa, dia pasti akan tegur sapa..”

“Bukan macam ada segelintir tu, yang buat -buat tak nampak walaupun dah berselisih bahu..pastu alasan RABUN tapi kenapa orang yang sebatu jauhnya tu boleh pulak ko nampak? Nampak naw menipu ..”

“Sebelum hangpa jadi ARTIS, saya dah jalan atas KARPET MERAH tu dulu.. Siap naik pentas ambil AWARD… bukan sekadar tayang baju sponsor ke hulu ke hilir dan meramaikan majlis.. Tapi sebenarnya yang POPULAR dan TERBAIK kebanyakannya humble ,cuma yang suam -suam kuku ni yang OVER.. feeling HOLLYWOOD..”

IKLAN

“Walau macamana pun tak mengapa, ini semua adalah PINJAMAN ALLAH.. Pada yang RIAK , LUPA BERSYUKUR dan SOMBONG tu, satu hari nanti pasti Allah akan tarik balik nikmatNYA ..”

“Dah ramai ALLAH tunjukkan di mata saya untuk saya jadikan TELADAN dan SEMPADAN!
Tak rugi pun sebenarnya jadi orang yang HUMBLE dan BERBUDI BAHASA ni.. Banyak kelebihan sebenarnya.. .”tulisnya.

IKLAN
View this post on Instagram

Sempat lagi kami berposing walaupun dah nak balik sebab bukan senang nak jumpa. Jangan lepaskan peluang.. Masyaallah cantiknya adikku ini Seniwati @sabrina_ali_dad_khan .. Sentiasa humble dan kalau jumpa, dia pasti akan tegur sapa.. Bukan macam ada segelintir tu, yang buat -buat tak nampak walaupun dah berselisih bahu..pastu alasan RABUN tapi kenapa orang yang sebatu jauhnya tu boleh pulak ko nampak? Nampak naw menipu ?.. Sebelum hangpa jadi ARTIS, saya dah jalan atas KARPET MERAH tu dulu.. Siap naik pentas ambil AWARD… bukan sekadar tayang baju sponsor ke hulu ke hilir dan meramaikan majlis.. Tapi sebenarnya yang POPULAR dan TERBAIK kebanyakannya humble ,cuma yang suam -suam kuku ni yang OVER.. feeling HOLLYWOOD.. Walau macamana pun tak mengapa, ini semua adalah PINJAMAN ALLAH.. Pada yang RIAK , LUPA BERSYUKUR dan SOMBONG tu, satu hari nanti pasti Allah akan tarik balik nikmatNYA .. Dah ramai ALLAH tunjukkan di mata saya untuk saya jadikan TELADAN dan SEMPADAN! Tak rugi pun sebenarnya jadi orang yang HUMBLE dan BERBUDI BAHASA ni.. Banyak kelebihan sebenarnya.. . . ?@ridzokumura ?@jessica_bridal_kajang Hebat Bukan? #artismalaysia #pelakonmalaysia #ffm30 #ootdfashion #ootd #mothers #friend #happytime #terimakasihallah #hebatbukan

A post shared by jasminhamid (@jasminhamidjh) on

Menariknya, perkongsian Jasmin itu telah menarik perhatian peminat apabila pelakon itu telah memberi nasihat kepada artis-artis baru.

IKLAN

Malah, kata-kata yang telah ditulis oleh ibu kepada 3 orang anak itu telah mendapat pujian peminat.

“Bukan Macam Segelintir Tu, Buat-Buat Tak Nampak Walaupun Dah Berselisih Bahu,”- Jasmin Hamid

Tidak kisahlah artis lama atau artis baru, kita seharusnya sentiasa bersikap rendah diri dan saling menghormati antara satu sama lain.

Foto : Instagram Jasmid Hamid