“Bukan Hendak Dilayan Seperti Raja Tapi…”- Dakwa ‘Ditolak Sana-Sini Macam Bola, Datin Alyah Bengang Dengan Siapa?

Datin Alyah

Beberapa hari lalu, Datin Alyah ada meluahkan rasa kecewanya di salah satu posting di akaun Instagram miliknya.

Alyah atau nama sebenarnya Noor Hasliah Abu Hasan kurang senang dengan sikap penganjur sebuah tapak jualan, sebagaimana yang dijelaskan di ruangan kapsyen.

Kongsi penyanyi yang terkenal dengan lagu Tak Mungkin Kerana Sayang itu, sebagai seorang artis yang telah berikan komited, kecewa dengan sikap sambil lewa sesetengah pihak.

“Kepada pihak penganjur lain kali klu nak panggil artis…Harap panggil artis tu kerana nama dan commitment dia ya.

"Jgnla panggil artis tu last last minute. Dan panggil artis tu sebab nak isi booth booth kosong yg orng reject.

“Insiden yg baru saya alami smlm, benar benar mengajar saya erti tegas dlm setiap perundingan yg dibuat.

IKLAN

“Bukan hendak dilayan seperti RAJA tapi common-sense lah…awak panggil saya tu lepas tu awak tolak saya sana sini mcm bola," tulisnya.

Pada masa sama, isteri Datuk Ramli MS juga ada menjelaskan mengenai masalah parkir yang dialami.

“1 lagi parking….awak panggil saya ajak berniaga lepas tu tak bagi parking tak bagi masuk dlm kawasan tempat berniaga.Apakahh?

“Bila artis tak bagi commitment bising bising bagi form bg contract…Ni artis dtg bagi commitments nak bagi support.

"Tak bagi masuk yg jaga kat pintu masuk tu pon pilih kasih ada artis tertentu ja bole dibenarkan masuk….then klu mcm tu buat apa panggil saya.

“last bila saya decide tak nak berniaga lagi sbb byk sgt drama tiba tiba sticker kereta artis pon kluar…Disaat saya dah pack barang masuk kereta nak blk.

IKLAN

“Awak mampu pilih berapa byk artis awak nak sbb awak syarikat gergasi…Tapi klu awak ada hati perut sebagai manusia cuba fikir mcm mana orng nak berniaga dgn nak bawak barang masuk booth disuruh parking kat luar.klu dekat bolehla faham…Ni jauh dia dah mcm join larian amal.

“Saya anggap kali ni dugaan dlm perniagaan Semoga saya cekal sebagai peniaga @alyahfragrance
@eyenoonbyalyah,” tulisnya panjang lebar.

Kepada pihak penganjur lain kali klu nak panggil artis… Harap panggil artis tu kerana nama dan commitment dia ya…Jgnla panggil artis tu last last minute.Dan panggil artis tu sebab nak isi booth booth kosong yg orng reject… Insiden yg baru saya alami smlm.benar benar mengajar saya erti tegas dlm setiap perundingan yg dibuat…. Bukan hendak dilayan seperti RAJA tapi common-sense lah…awak panggil saya tu lepas tu awak tolak saya sana sini mcm bola… 1 lagi parking….awak panggil saya ajak berniaga lepas tu tak bagi parking tak bagi masuk dlm kawasan tempat berniaga.Apakahh???? Bila artis tak bagi commitment bising bising bagi form bg contract…Ni artis dtg bagi commitments nak bagi support.Tak bagi masuk yg jaga kat pintu masuk tu pon pilih kasih ada artis tertentu ja bole dibenarkan masuk….then klu mcm tu buat apa panggil sayaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa….last bila saya decide tak nak berniaga lagi sbb byk sgt drama tiba tiba sticker kereta artis pon kluar…Disaat saya dah pack barang masuk kereta nak blk….. Awak mampu pilih berapa byk artis awak nak sbb awak syarikat gergasi… Tapi klu awak ada hati perut sebagai manusia cuba fikir mcm mana orng nak berniaga dgn nak bawak barang masuk booth disuruh parking kat luar.klu dekat bolehla faham…Ni jauh dia dah mcm join larian amal… Saya anggap kali ni dugaan dlm perniagaan Semoga saya cekal sebagai peniaga @alyahfragrance @eyenoonbyalyah

A post shared by Alyah Abu Hasan (@alyah81) on Oct 18, 2019 at 6:21pm PDT

Diharapkan Alyah terus cekal dan tabah untuk meneruskan perniagaan yang diceburinya.

Foto: Instagram Alyah