“Takdelah ‘Baby Of’ Bergema Satu Klinik,” – Tasha Manshahar Tegaskan Wajib Daftar Kelahiran Anak

Tasha Manshahar

Tasha Manshahar memaklumkan, adalah menjadi satu kewajipan untuk ibu bapa mendaftarkan kelahiran anak di Jabatan Pendaftaran Negara dalam tempoh 60 hari selepas kelahiran.

Jelasnya, ia untuk merekodkan simpanan mengenai setiap kelahiran di Malaysia.

Tambah ibu kepada Muammar Rafiqi ini lagi, dia dapat menghela nafas lega apabila proses pendaftaran anaknya dipermudahkan dan dibantu suami, Raqib ketika sedang berpantang.

IKLAN

“Ingat lagi masa nak daftar nama Muammar dulu. I dalam pantang, Raqib je pergi daftar nama. I sediakan semua dokumen penting, masuk dlm satu file, explain satu-satu dekat Raqib sebelum dia pergi JPN. Kitorg mmg ada bincang beberapa nama dari i pregnant lagi. Tapi sebab susah nak decide, i hari-hari panggil Muammar as "anak mommy" so, I cakap dekat Raqib pilihlah nama yang dia rasa paling dekat di hati dia. Maka, termaktublah nama Muammar Rafiqi dalam sistem Jabatan Pendaftaran Negara Nak tahu maksud nama, tanya @raqibmajid .

“To parents-to-be, jangan lupa tau, WAJIB daftar kelahiran anak di JPN berdekatan regardless kewarganegaraan ibubapa dalam tempoh 60 hari selepas bersalin. Sijil kelahiran tu bertujuan untuk rekod simpanan mengenai setiap kelahiran di Malaysia. Tp i personally walaupun tempoh dia 60 hari, i tak suka tunggu sampai hujung2. Lepas dah daftar tu inshaAllah mmg lega hati korg, nak bawa anak pergi checkup ke apa ke, nama anak dah daftar. Takde lah "baby of" "baby of" bergema satu klinik.

“Mcm mommy dulu lah, lega rasa bila dedi bawa balik MyKid anak, sebab kalau tak, mommy nak daftar nama "Anak Mommy bin Fahrur Raqib". Nasib baik tau.

@jpn_official,” ulasnya.

IKLAN

Ingat lagi masa nak daftar nama Muammar dulu. I dalam pantang, Raqib je pergi daftar nama. I sediakan semua dokumen penting, masuk dlm satu file, explain satu-satu dekat Raqib sebelum dia pergi JPN. Kitorg mmg ada bincang beberapa nama dari i pregnant lagi. Tapi sebab susah nak decide, i hari-hari panggil Muammar as "anak mommy" so, I cakap dekat Raqib pilihlah nama yang dia rasa paling dekat di hati dia dan pergilah daftar terus. Maka, termaktublah nama Muammar Rafiqi dalam sistem Jabatan Pendaftaran Negara Nak tahu maksud nama, tanya @raqibmajid . _ To parents-to-be, jangan lupa tau, WAJIB daftar kelahiran anak di JPN berdekatan regardless kewarganegaraan ibubapa dalam tempoh 60 hari selepas bersalin. Sijil kelahiran tu bertujuan untuk rekod simpanan mengenai setiap kelahiran di Malaysia. Tp i personally walaupun tempoh dia 60 hari, i tak suka tunggu sampai hujung2. Lepas dah daftar tu inshaAllah mmg lega hati korg, nak bawa anak pergi checkup ke apa ke, nama anak dah daftar. Takde lah "baby of" "baby of" bergema satu klinik _ Mcm mommy dulu lah, lega rasa bila dedi bawa balik MyKid anak, sebab kalau tak, mommy nak daftar nama "Anak Mommy bin Fahrur Raqib". Nasib baik tau. _ @jpn_official

A post shared by @ tashamanshahar on Oct 13, 2019 at 3:00am PDT


Pasangan ini mendirikan rumah tangga pada 8 September 2018 di sebuah majlis nikah ringkas di Masjid Jamek Kajang dan dikurniakan anak lelaki pada 21 Jun lalu.

Foto : Instagram Tasha Manshahar