Mengakui betapa pentingnya dalam menimba ilmu keusahawanan selain kagum melihat lakaran sukses para usawahan berjaya di bawah bimbingan mentor usahawan, Datuk Wira Dr Azizan Osman, penyanyi terkenal Datuk Seri Siti Nurhaliza bersetuju menjadi ‘Titanium Premier-Partner (PP)’ RichWorks International Sdn. Bhd (RichWorks).

Menurut Azizan yang juga Pengasas RichWorks, keputusan tersebut dibuat dalam
rangka transformasi serta kembangkan jenama SimplySiti sebagai bisnes yang lebih mapan.

Katanya lagi, Siti sebagai pengasas SimplySiti dilihat berpotensi besar pergi lebih jauh sekiranya menerima bimbingan secara lebih dekat di samping bantuan mendigitalisasikan strategi pemasaran dan meningkatkan pasaran jenama itu bukan sahaja di Malaysia malah Indonesia dan negara Timur Tengah.

Sementara itu, Siti ketika ditemui tidak menafikan perkara itu sekaligus terbuka dan bersedia untuk menerima bimbingan dari mereka yang berpengalaman.

“Boleh Dikatakan Inilah ‘Universiti’ Untuk Semua Usahawan,” – Siti Nurhaliza Secara Rasmi Ikuti Bimbingan Eksklusif RichWorks, Optimis Mahu Perkasa Jenama SimplySiti “Boleh Dikatakan Inilah ‘Universiti’ Untuk Semua Usahawan,” – Siti Nurhaliza Secara Rasmi Ikuti Bimbingan Eksklusif RichWorks, Optimis Mahu Perkasa Jenama SimplySiti “Boleh Dikatakan Inilah ‘Universiti’ Untuk Semua Usahawan,” – Siti Nurhaliza Secara Rasmi Ikuti Bimbingan Eksklusif RichWorks, Optimis Mahu Perkasa Jenama SimplySiti

“Saya perlukan bimbingan dan bantuan Dr Azizan. Memandangkan sebelum ini lebih terdedah kepada dunia hiburan, itu saya punya ‘makanan’. Akan tetapi menerusi lapangan bisnes, saya akui masih ada ilmu yang terkurang. Sebab itulah bimbingan dari mereka yang berpengalaman juga penting.

“Meski sebelum ini saya ada mendapat tunjuk ajar dari kalangan staf yang profesional, tapi perlu untuk tahu lebih lagi. Bagaimana untuk menjadi ‘leader’ yang bagus, lebih baik.

“Alhamdulillah, meski untuk kali pertama ini saya tidak mampu untuk memenuhi kelas selama lima hari, namun selama dua hari saya bersama rakan usahawan lain menjadi masa terbaik untuk belajar.

“Betapa pentingnya kolaborasi. Jadi saya mewakili pihak CTDK Holding memerlukan kerjasama dengan RichWorks untuk satu perancangan yang lebih baik. Saya percaya Insya-Allah misi kita sama. Doakan moga matlmat ini tercapai,” katanya.

Penyanyi Anta Permana ini berkat demikian ketika ditemui sejurus sesi Program Permentoran Bisnes yang diadakan di The Datai Langkawi, Teluk Datai, pada Selasa.

IKLAN

“Boleh Dikatakan Inilah ‘Universiti’ Untuk Semua Usahawan,” – Siti Nurhaliza Secara Rasmi Ikuti Bimbingan Eksklusif RichWorks, Optimis Mahu Perkasa Jenama SimplySiti “Boleh Dikatakan Inilah ‘Universiti’ Untuk Semua Usahawan,” – Siti Nurhaliza Secara Rasmi Ikuti Bimbingan Eksklusif RichWorks, Optimis Mahu Perkasa Jenama SimplySiti “Boleh Dikatakan Inilah ‘Universiti’ Untuk Semua Usahawan,” – Siti Nurhaliza Secara Rasmi Ikuti Bimbingan Eksklusif RichWorks, Optimis Mahu Perkasa Jenama SimplySiti

Tambahnya lagi, dia tidak meletakkan diri sebagai selebriti sepanjang kursus, sebaliknya cuba belajar bersama rakan usahawan lain demi mencapai objektif yang diperlukan.

“Selepas saya bersekolah, berkahwin dan ada anak, kiranya sekarang saya kembali ‘belajar’. Bila adanya sesi sebegini rasa seronok, sebab saya kini pelajar, tak fikir diri ini penyanyi atau selebriti. Saya sama-sama dengan yang lain meletakkan diri sebagai pelajar. Sama-sama buat ‘assgiment’ dan berkongsi ilmu.

“Pada masa sama, saya cuba untuk perbaiki diri. Saya ada banyak tanggungan di bawah (staff dan ejen). Mereka pun insan yang perlu dapat pendidikan bisnes juga. Sebab itulah saya cuba dapatkan ilmu itu dan seterusnya berkongsi pada mereka.

“Boleh dikatakan inilah ‘universiti’ untuk semua usahawan, bukan untuk saya sahaja. Nak jadi ‘real’ sebagai usahawan perlu ada praktikal. Bukan senang dan kena ada skil berbeza. Itulah pentingnya kena belajar,” katanya lagi.

Dr Azizan menerusi satu kenyataan optimis melihat potensi yang boleh dibawa jenama yang diasaskan bintang terkenal itu.

“RichWorks juga melihat sokongan tambahan sebagai rakan niaga strategik di bawah anak
syarikat kami, mampu membantu Tokti I(Siti) melonjakkan bisnes SimplySiti lebih jauh lagi dengan kepakaran dalam perundingan strategi pemasaran dan jenama.

IKLAN

“Sebagaimana kami membantu membina jenama seperti Sabella, Eskayvie, Hasnuri, Anggun Collection, Noir dan banvak lagi. SimplySiti berpotensi lebih lagi kerana a diasaskan oleh seseorang yang mempunyai kekuatan jenama besar seperti beliau.

“Terima kasih kepada Tokti dan Datuk Seri Khalid Mohamad Jiwa sebagai Pengerusi SimplySiti atas keyakinan kepada saya dan RichWorks berdasarkan keupayaan
kami mentranformasi bisnes malah bangs usahawan sendiri sejak 14 tahun lalu.

Pada majlis sama, RichWorks diwakili Ketua Pegawai Operasinya, Suley Nordyana Yahya manakala Siti mewakili SimplySiti menandatangani persetujuan usahasama rakan niaga dan penerimaan rasmi dibimbing sebagai Titanium Premier – Partner sambil disaksikan Dr Azizan.

Sementara itu pengasas Sabella, Siti Fatimah Abd Samad dan Mohd Sufian Sulaiman yang berjaya transformasi bisnes dari rumah hingga kini dah pun capai jualan lebih RM100 juta turut diterima sebagai ahli sama.

Hadir sama termasuklah Pengerusi Eksekutif RichWorks, Datuk Zafrol Rizal Mat, Ketua Pegawal Eksekutif Simply Siti, Aazief Khalid bersama lebih 60 usahawan jutawan ahli Titanium Premier.

“Boleh Dikatakan Inilah ‘Universiti’ Untuk Semua Usahawan,” – Siti Nurhaliza Secara Rasmi Ikuti Bimbingan Eksklusif RichWorks, Optimis Mahu Perkasa Jenama SimplySiti “Boleh Dikatakan Inilah ‘Universiti’ Untuk Semua Usahawan,” – Siti Nurhaliza Secara Rasmi Ikuti Bimbingan Eksklusif RichWorks, Optimis Mahu Perkasa Jenama SimplySiti“Boleh Dikatakan Inilah ‘Universiti’ Untuk Semua Usahawan,” – Siti Nurhaliza Secara Rasmi Ikuti Bimbingan Eksklusif RichWorks, Optimis Mahu Perkasa Jenama SimplySiti

IKLAN

Yayasan Pesona yang diwakili Datuk Aznil Nawawi turut menerima watikah perlantikan daripada Ketua Pegawai Perniagaan RichWorks, Radz Mohd sebagai rakan latihan bagi Pesona Leadership untuk usahawan jutawan di bawah bimbingan RichWorks.

‘Titanium Premier’ merupakan tahap permentoran eksklusif tertinggi di RichWorks, di mana ia hanva menerima usahawan jutawan yang komited membawa perniagaan mereka ke tahap jualan ratusan juta ringgit.

Mereka terdiri daripada pemimpin dalam industri masing-masing malah dikenalpasti berpotensi untuk ke tahap lebih tinggi disamping meluaskan pasaran.

Tambah Dr Azizan, Siti kini mempunyai akses secara langsung serta sesi bimbingan
bersamanya bagi mencapai sasaran SimplySiti yang lebih besar ke arah jualan ratusan juta
ringgit setahun.

“Insya-Allah, RichWorks sebagai syarikat perundingan strategi pemasaran dan bisnes sejak 2008 hingga kini terbukti dalam transformasi bangs usahawan untuk melangkah lebih jauh sesuai dengan tagline, ‘Di Sini Lahirnya Usahawan Jutawan’.

“Melalui komuniti Titanium Premier, Tokti juga akan berada dalam rangkaian usahawan
jutawan kami yang positif, bahkan betul-beful komited dan serius untuk mengembangkan
lagi bisnes.” jelasnya lagi

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini.

https://youtu.be/L2UmDyRCSqY