Menampilkan kelainan menerusi imej berkostum lengkap dengan nama komersial, (UBM), penyanyi berusia 23 tahun itu yang hanya mahu dikenali sebagai Hank enggan dilabel lelaki miang biar serangga tersebut sinonim dikenal sebagai simbolik terhadap golongan tersebut.

Hank menjelaskan, pemilihan kostum ulat bulu hanyalah sekadar gambaran seorang lelaki selain serangga tersebut mudah dijumpai di Malaysia.

Pada masa sama, kecintaannya terhadap watak adi wira turut mendorong UBM untuk melancarkan single sendiri, tetapi dalam sisi yang lain daripada yang lain.

Bila ‘Ulat Bulu’ Pun Sudah Ada Single Sendiri, Tapi Bukan Lagu Berunsur Lelaki Miang!

IKLAN

“Tak dinafikan, perkataan Ulat Bulu itu sendiri sering dirujuk kepada lelaki. Jadi sebagai lelaki, saya rasa lebih senang untuk gunakan kostum serangga ini kerana hubungannya cukup rapat dengan masyarakat negara ini.

 

“Selain itu, sebelum jadi penyanyi pun saya banyak terlibat di dalam siri karnival yang memerlukan saya untuk menghiburan pengunjung dengan mengenakan kostum.

 

“Jadi memang sebelum ini saya sudah kenakan kostum seperti Spiderman malah pernah juga jadi badut untuk menambah duit poket. Lalu saya terfikit mengapa tidak untuk pakai kostum sambil menyanyi kerana secara tidak langsung, ia boleh menghiburkan peminat, terutamanya kanak-kanak,” katanya kepada MH.

Terdahulu, UBM yang turut ditemani penerbit, Oja telah melancarkan single sulung berjudul Puisi Buat Perompak yang ditujukan buat perompak yang menjadi antara masalah sosial yang melanda negara di The Loaf, Sogo, Kuala Lumpur pada Jumaat.

Bila ‘Ulat Bulu’ Pun Sudah Ada Single Sendiri, Tapi Bukan Lagu Berunsur Lelaki Miang!

“Lagu ini membawa mesej positif dan amaran buat peragut atau perompak yang sering mencetuskan masalah. Asalnya juga, judul awal untuk lagu ini ialah Puisi Buat Peragut, tetapi kami rasa ia kurang sesuai lalu tukarkannya kepada Puisi Buat Perompak kerana pengertiannya lebih meluas.

 

“Boleh dianggap lagi ni juga sebagai salah satu tanggungjawab sosial saya sebagai penduduk di negara ini untuk menyampaikan mesej kepada umum dengan cara sendiri,” kongsi UBM yang turut mengetengahkan kempen RagutBusters sebagai kempen anti ragut. 

Malah anak kepada anggota polis ini turut mengakui kecenderungan dan angan-angannya untuk beraksi setangkas adiwira sudah tertanam sejak kecil lagi akibat pengaruh dari pelbagai rancangan adiwira.

IKLAN

Selain melancarkan single sulungnya itu kepada media, UBM pada masa sama turut membuat persembahan khas di perkarangan pusat membeli-belah terkenal di ibu kota itu menerusi beberapa buah lagu, termasuk Puisi Buat Perompak.

Nah, ini pula sedutan persembahan UBM yang turut berduet dengan Rani Kulop. Win!!

IKLAN

Letop bila Rani Kulop pun tunjuk bakat nyanyi. #mudahterhibur sungguh bila min tengok

Posted by MEDIA HIBURAN on Friday, 30 March 2018

 

 

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI