“Bila Oversize Ni Seriously Cepat Penat Dan Macam-Macam…,” – ‘Hilang’ Hampir 9Kg, Fizo Omar Gembira

Pelakon Fizo Omar berpuas hati dengan berat badannya kini kerana telah berjaya menurun hampir sembilan kilogram.

Kongsinya, sebagai seorang pelakon yang tidak mempunyai masa yang menentu di set pengambaran, bentuk badan yang ideal mampu memberikan tenaga dan kesihatan yang baik.

“Benda yg buat aku happpy hari ni: Finally dpt juga my goal utk berat badan.

“Target 75kg tp skng hampir 76kg kira ok la. sikit je lg. bkn utk nak nampak slim je, tp bila dpt berat badan ideal ni badan pun sihat dan rasa ringan sgt, xde la lemau bila buat kerja, lgi kerja mcm aku dr pg membawa ke malam, tiap2 hari dgn shooting nya pastu meeting lg.

“Bila oversize ni seriously cepat penat n mcm2 penyakit plak mengundangkan.

IKLAN

“Kalau korang tgk 2 gmbr yg last tu masa umur sebelum 30an dan berat masa tu 84-85kg. Ok la dah turun hampir 9kg.

“Diet ke? Hmmmm.. susah nak ckp gak sbb aku ni balun je bila jmpa makanan yg sedap, cuma control la bila mkn tu kan, lagi2 skng ni dok buat program #manamaumakan , pg cari restoren yg best2 n review, ko rasa boleh control ke? Hahahha

“Sedikit sebanyak teh Avasano yg abe joe mnm tu membantu la sedikit sebanyak, dpt kawal selera makan dan dpt membuang dgn smooth la bila mnm tu.

“1 more kg to go for 75kg for my new character utk drama Akasia TV3. Tgh fikir new imej utk drama baru ni, ada cadangan tak,” tulisnya. 

View this post on Instagram

Benda yg buat aku happpy hari ni: . – finally dpt juga my goal utk berat badan. Target 75kg tp skng hampir 76kg kira ok la.ckit je lg.bkn utk nak nampak slim je,tp bila dpt berat badan ideal ni badan pun sihat dan rasa ringan sgt, xde la lemau bila buat kerja, lgi kerja mcm aku dr pg membawa ke malam, tiap2 hari dgn shooting nya pastu meeting lg.bila oversize ni seriously cepat penat n mcm2 penyakit plak mengundangkan. . Kalau korang tgk 2 gmbr yg last tu masa umur sebelum 30an dan berat masa tu 84-85kg. Ok la dah turun hampir 9kg. . Diet ke? Hmmmm.. susah nak ckp gak sbb aku ni balun je bila jmpa makanan yg sedap, cuma control la bila mkn tu kan, lagi2 skng ni dok buat program #manamaumakan , pg cari restoren yg best2 n review, ko rasa boleh control ke? Hahahha . Sedikit sebanyak teh Avasano yg abe joe mnm tu membantu la sedikit sebanyak, dpt kawal selera makan dan dpt membuang dgn smooth la bila mnm tu. . 1 more kg to go for 75kg for my new character utk drama Akasia TV3. Tgh fikir new imej utk drama baru ni, ada cadangan tak?

A post shared by fizoomar (@fizoomar) on

IKLAN

Menerusi ruangan komen, rata-rata memuji kesungguhan anak kelahiran Kelantan ini bagi mendapatkan bentuk badan ideal.

Foto : Instagram Fizo Omar