Vokalis kumpulan U.K’s, Amir mendedahkan dirinya tidak mempunyai hak untuk melarang mana-mana pihak yang ingin menubuhkan kumpulan lain dengan menggunakan nama U.K’s.

Menurut Amir atau nama sebenarnya, Mohd Azmir Muhammad Yusof, para peminat bijak menilai untuk membezakan kumpulan U.K’s yang sebenar.

“Bila Menyanyi Cincai, Part Tinggi Hulur Mic,” – Tiada Hak Larang Penubuhan Kumpulan U.K’s Yang Lain, Amir Sifatkan Peminat Bijak Menilai

“Beginilah saya simpulkan, terus terang saya katakan saya tiada daya untuk nak menghalang mereka-mereka ini untuk mewujudkan U.K’s yang lain selain daripada yang saya anggotai.

“Saya tiada hak nak melarang. Jadi, sekarang ini, apa yang saya fikirkan adalah peminat boleh menilai sendiri. Biarlah peminat yang memberikan penilaian.

“U.K’s yang lain itu memang mereka ada buat persembahan juga tetapi dimana tempatnya? U.K’s Reunion 25 tahun pula di mana? Mereka boleh bandingkan,” katanya kepada MH.

Penyanyi lagu, Seksa ini berkata sedemikian ketika ditemui di majlis sidang media Konsert U.K’s Reunion 25 Tahun yang berlangsung di Premiera Hotel pada Khamis.

IKLAN

“Bila Menyanyi Cincai, Part Tinggi Hulur Mic,” – Tiada Hak Larang Penubuhan Kumpulan U.K’s Yang Lain, Amir Sifatkan Peminat Bijak Menilai “Bila Menyanyi Cincai, Part Tinggi Hulur Mic,” – Tiada Hak Larang Penubuhan Kumpulan U.K’s Yang Lain, Amir Sifatkan Peminat Bijak Menilai

Malah, Amir turut mendedahkan, komposer tersohor yang banyak mencipta lagu-lagu hits U.K’s, Saari Amri juga merasakan kumpulan-kumpulan lain masih belum layak untuk membawakan lagu-lagu ciptaannya.

“Saya tiada hak nak melarang mereka untuk menyanyikan lagu U.K’s. Malah, Saari Amri juga tiada kuasa. Cuma dia boleh kata, mereka ini tak layak nak menyanyikan lagu-lagu dia.

“Sebenarnya Saari sangat tak bersetuju mereka ini menyanyikan lagu U.K’s. Dia juga tidak suka nama kumpulan ini diperkotak-katikkan dan dibawa ke tempat yang bukan-bukan.

IKLAN

“Bila menyanyi pun sekadar cincai-cincai. Bila part tinggi je hulur mic. Perkara macam ini yang merosakkan imej dan nama U.K’s itu sendiri. Biarlah mereka dengan cara mereka. Satu sahaja soalan saya, ke mana mereka nak pergi?

“Macam U.K’s, kami dah buktikan yang kami akan ke Istana Budaya. Para peminat nak dengarkan suara saya. Agak kelakar la bila mereka buat show tapi nyanyi lagu U.K’s. Untuk apa lagi mereka nak memperjuangkan nama U.K’s ini?,” kongsinya lagi.

Sementara itu, Amir menzahirkan rasa teruja apabila U.K’s diberikan pengiktirafan buat pertama kali untuk mengadakan konsert berskala mega di Istana Budaya bersempena ulang tahun penubuhan kumpulan tersebut yang ke-25.

IKLAN

“Bila Menyanyi Cincai, Part Tinggi Hulur Mic,” – Tiada Hak Larang Penubuhan Kumpulan U.K’s Yang Lain, Amir Sifatkan Peminat Bijak Menilai

Konsert reunion ini juga bakal memberikan penghormatan kepada Saari Amri yang telah menaikkan nama U.K’s menerusi karya-karya agungnya.

Konsert berdurasi selama dua jam setengah ini bakal menghimpunkan sebanyak 25 buah lagu hits U.K’s.

Selain Amir, konsert ini juga bakal menggabungkan semula ahli-ahli asal U.K’s iaitu Rozdeni Toni (Denil), Saleh Alias (Olley) Amiruddin Syarif (Amirul) dan turut dibantu pemain gitar jemputan Mus Satira.

Tiket kini sudah mula dijual bermula harga RM111, RM333, RM555, RM777 dan RM999 menerusi laman web ilassotickets.com.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik di sini.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI