“Bila Dia Bawak Balik Pompuan Buat Projek…, – Tak Tahan, Nazim Othman Akhirnya Bersuara

Nama pelakon, Nazim Othman sering menjadi bualan netizen, apa sahaja yang dilakukannya mesti ada yang tak kena di mata mereka.

Muak sering dikecam netizen, Nazim akhirnya meluahkan apa yang terbuku di hatinya selama ini menerusi laman Instagramnya.

“‘Acah-acah’, ‘tak hargai peluang kedua’, ‘trying too hard’, ‘hensemnya’, ‘untungnya jadi Nazim’,’I want your life’.

 

Takpe lah. Let’s talk life. Can U possibly imagine having to go in and out of the counselling room every now and then when U’re 13 – 14 years old at school simply because U seem, think and act differently?

 

“I was that kid. Best ke? No, sayang. It’s depressing to be mocked and be the outcast especially masa aku baru nak kenal dunia. I suffered. But did I die? No. I survived.

 

“When I first came to KL, it’s really crazy. Aku makan roti 50 sen tu je waktu pagi , tengah hari berlapar malam makan nasik lemak kosong, for months long. With Allah’s grace , I survived that too.

 

“Pernah tak kau tidur kat atas lantai parking lot basement bangunan? Pernah rasa duduk setinggan, kongsi bilik ngan ntah sapa sapa? Bilik kecik dan yang mengasingkan kau ngan roommate kau hanyalah sebuah almari cabuk kat sebelah kau.

 

“Bila dia bawak balik pompuan buat projek kau terpaksa blah?

 

“Masa baru berlakon, hari-hari dimaki pengarah. Ada jugak pelakon senior datang herdik aku depan orang ramai cakap “kau berhenti je la berlakon. Kau tak boleh berlakon. Menyusahkan ramai orang”.

 

“Aku telan je. Tak mati pun. I kept on learning, my way, street styles. I improved and I know it.. Pernah la jugak tercalon untuk top 5 kategori Pelakon Lelaki Terbaik dalam Anugerah Skrin.

 

“In 2015, the brain tumor said hello, and I didn’t know how to react. Bergaduh ngan doktor sebab tak nak operate. Takut kalau lepas operate , aku jadi lumpuh ke , biol ke? Tak ke akan menyusahkan orang lain? Tak tau la doa siapa yang makbul, aku hidup lagi sampai sekarang.

 

“Tahun ni aku dibagi lagi ujian. Jodoh ada tapi tak panjang. Orang pun sambung mengata. Biar je la. Sakit kita, susah kita, biar kita tanggung sendiri. Tuhan bagi aku itu ini sebab Dia sayang aku, Dia tau aku boleh hadap semua ni.

 

“Mungkin purpose aku hidup kat dunia ni untuk berkongsi cerita aku dengan orang menggunakan ‘platform’ yang aku ada.

 

“Mana lah tau ada insan yang terbuka hati untuk lebih bersyukur sebab Nazim Othman yang “nampak macam living life to the fullest” pun hidup sarat ujian. I earned my way up, I don’t beg around,” tulisnya.

View this post on Instagram

“Acah-acah” “tak hargai peluang kedua” “trying too hard” “hensemnya” “untungnya jadi Nazim” “I want your life” Takpe lah. Let’s talk life. Can U possibly imagine having to go in and out of the counselling room every now and then when U’re 13 – 14 years old at school simply because U seem, think and act differently ? I was that kid. Best ke? No, sayang. It’s depressing to be mocked and be the outcast especially masa aku baru nak kenal dunia. I suffered. But did I die? No. I survived. When I first came to KL, it’s really crazy. Aku makan roti 50 sen tu je waktu pagi , tengah hari berlapar malam makan nasik lemak kosong, for months long. With Allah’s grace , I survived that too. Pernah tak kau tidur kat atas lantai parking lot basement bangunan? Pernah rasa duduk setinggan, kongsi bilik ngan ntah sapa sapa? Bilik kecik dan yang mengasingkan kau ngan roommate kau hanyalah sebuah almari cabuk kat sebelah kau. Bila dia bawak balik pompuan buat projek kau terpaksa blah? Masa baru berlakon, hari-hari dimaki pengarah. Ada jugak pelakon senior datang herdik aku depan orang ramai cakap “kau berhenti je la berlakon. Kau tak boleh berlakon. Menyusahkan ramai orang” . Aku telan je. Tak mati pun. I kept on learning, my way, street styles. I improved and I know it.. Pernah la jugak tercalon untuk top 5 kategori Pelakon Lelaki Terbaik dalam Anugerah Skrin. In 2015, the brain tumor said hello, and I didn’t know how to react. Bergaduh ngan doktor sebab tak nak operate. Takut kalau lepas operate , aku jadi lumpuh ke , biol ke? Tak ke akan menyusahkan orang lain? Tak tau la doa siapa yang makbul, aku hidup lagi sampai sekarang. Tahun ni aku dibagi lagi ujian. Jodoh ada tapi tak panjang. Orang pun sambung mengata. Biar je la. Sakit kita, susah kita, biar kita tanggung sendiri. Tuhan bagi aku itu ini sebab Dia sayang aku, Dia tau aku boleh hadap semua ni. Mungkin purpose aku hidup kat dunia ni untuk berkongsi cerita aku dengan orang menggunakan ‘platform’ yang aku ada. Mana lah tau ada insan yang terbuka hati untuk lebih bersyukur sebab Nazim Othman yang “nampak macam living life to the fullest” pun hidup sarat ujian. I earned my way up, I don’t beg around. ?

A post shared by nazimothman (@nazimothman) on

IKLAN

Sebelum ini, aksi Nazim bersama pelakon, Aprena Manrose menjadi kritikan netizen apabila netizen mendakwa bahawa Nazim seolah-olah sengaja jatuh di belakang Aprena.

Susulan itu, netizen juga melahirkan rasa kurang selesa melihat telatah kedua-dua pelakon drama Mr Ferarri Vs Mrs Lamborgini itu lebih-lebih lagi status isteri yang disandang Aprena.

IKLAN

Foto/Instagram: Nazim Othman