Sejak semalam, tular di media sosial mengenai ahli perniagaan terkenal, Tan Sri Tony Fernandes yang difahamkan telah mengambil keputusan untuk menjual rumah agamnya yang terletak di Ayrshire, Scotland yang bernilai 2.5 juta pound (RM13.55 juta).

Menurut laporan Astro Awani, tokoh korporat dari Malaysia itu terpaksa membuat demikian bagi menyelamatkan empayar perniagaannya.

Lalu, berita tersebut mendapat perhatian ramai pihak, termasuk usahawan kosmetik, Datuk Seri Aliff Syukri.

Menurutnya, dia bersimpati mendengar perkhabaran tersebut selain mengakui ketika fasa pendemik Covid-19 ini, ramai usahawan yang terkesan termasuk dirinya.

IKLAN

“Bersimpati Malah Turut Terasa,” – Terkesan Laporan Tan Sri Tony Fernandes Jual Rumah Agam RM13.55 Juta, Datuk Seri Aliff Syukri Luah Rasa

“Saya turut bersimpati malah saya juga turut terasa. Zaman COVID ini terlalu banyak syarikat gergasi dan orang kenamaan yang terkesan.

“Tapi apakah daya hidup perlu diteruskan saya yakin golongan seperti kami rakyat marhen lagi terkesan.

IKLAN

“Hidup ini perlu diteruskan walaupun pahit tetap ditelan,” tulisnya.

Kenyataan tersebut dikongsikan oleh penyanyi lagu, Cuba Bahagia itu menerusi akaun Instagram.

IKLAN

Dalam pada itu, Aliff juga berharap agar orang ramai diberikan kekuatan dan ketabahan menghadapi waktu sukar ini.

“Semoga mereka yang melalui saat getir ini kuat dan tabah dengan dugaan. Dan carilah rezeki dengan cara yang halal dan baik. Aminn,” kongsinya lagi.

Meninjau di ruangan komen, rata-rata netizen memberikan kata-kata semangat buat selain turut berharap agar keadaan dapat kembali pulih dalam masa terdekat.