Awal semalam, bintang Instagram Beby Tora Tora atau nama sebenarnya, Atierah Zulfatie ada memberi pesan buat kaum wanita di luar sana agar menutup aurat dengan mengenakan rekaan tudung yang sepatutnya.

Malah menurut Beby lagi, apa yang lebih penting adalah cuba untuk bahagian dada dan belakang susuk tubuh.

View this post on Instagram

Kepada perempuan di luar sana tolonglah berhenti pakai tudung yang belit dekat leher lepas tu ikat belakang sampai nampak dada dan leher. boleh pakai shawl atau bawal yg penting labuhkan bahagian dada dan blkang yee ..Berfesyen tidak salah tapi jangan jadikan fesyen itu fesyen yang di benci oleh Allah. Pakai tudung brand yang mahal-mahal lagi trendy masa kini. Harga ratusan ringgit tapi bila pakai yang di belakang labuh dan yang di depan pula bagai tak cukup kain. Wahai perempuan bila pakai tudung tolonglah tutup aurat dengan sempurna. Allah dah bagitahu dalam Al-Quran labuhkan kain tudung hingga menutupi dada dan haram hukumnya mendedahkan aurat sekalipun hanya ‘bentuk aurat’ kepada bukan mahram. Sebenarnya niat kalian pakai tudung kerana Allah atau kalian pakai tudung sekadar nak ikut trend masa kini? Bak kata pepatah, “Tepuk dada tanyalah selera”. Kalau niat kalian pakai tudung kerana Allah saya harap selepas ini kalian boleh melabuhkanlah kain tudung kalian hingga menutupi dada-dada kalian. Jngan marah krana apa yg dsbutkan ini smua ada dlam AlQuran .ikut printah ALLAH ,insyallah syurga hendaknyaa ♥️maafkan saya klau trasa dngn kata2 saya .mungkin dngn posting ini dpat mmbuka hati seseorang untuk brubah 🥰 jangn trasa atau sedih dngn apa yg tira katakan ..tira hanya mmperingati kita sbagai umat islam .sama2 ingatkan tak salah rasanyaa ❤️bukan brmaksud kita smpurnaa tapi tak salah kan nak tegur dn nak ajak buat kebaikan .demi Allah sikit pun tak ada niat nak riak atau buat2 baikk .. tapi dlam kita tak sedar,diri kita pun tak boleh trima teguran ..ini bukan printah manusia tapi printah ALLAH 🥰 tirah sndiri tak smpurna ..tapi tirah nak ajak hmpa brubah sama2 dngn tira ..Insyallah klau kita pkir positif kita mesti boleh trima .. 🙂klau kita ngatif ,negatif la jdinya ☺️

A post shared by atierah zulfatie (@beby_toratora) on

“Kepada perempuan di luar sana tolonglah berhenti pakai tudung yang belit dekat leher lepas tu ikat belakang sampai nampak dada dan leher. boleh pakai shawl atau bawal yg penting labuhkan bahagian dada dan blkang yee.

“Berfesyen tidak salah tapi jangan jadikan fesyen itu fesyen yang di benci oleh Allah.
Pakai tudung brand yang mahal-mahal lagi trendy masa kini. Harga ratusan ringgit tapi bila pakai yang di belakang labuh dan yang di depan pula bagai tak cukup kain.

IKLAN

“Wahai perempuan bila pakai tudung tolonglah tutup aurat dengan sempurna.
Allah dah bagitahu dalam Al-Quran labuhkan kain tudung hingga menutupi dada dan haram hukumnya mendedahkan aurat sekalipun hanya ‘bentuk aurat’ kepada bukan mahram,” tulisnya jujur.

Pada masa sama, dia turut meminta maaf kalau ada pihak yang terasa dengan perkongsian tersebut. Ini kerana, bagi Beby dia hanya berkongsi sesuatu yang baik sesama agama.

“Sebenarnya niat kalian pakai tudung kerana Allah atau kalian pakai tudung sekadar nak ikut trend masa kini? Bak kata pepatah, “Tepuk dada tanyalah selera”. Kalau niat kalian pakai tudung kerana Allah saya harap selepas ini kalian boleh melabuhkanlah kain tudung kalian hingga menutupi dada-dada kalian.

IKLAN

“Jngan marah krana apa yg dsbutkan ini smua ada dlam AlQuran .ikut printah ALLAH ,insyallah syurga hendaknyaa, maafkan saya klau trasa dngn kata2 saya .mungkin dngn posting ini dpat mmbuka hati seseorang untuk brubah.

“Jangan trasa atau sedih dngn apa yg tira katakan ..tira hanya mmperingati kita sbagai umat islam .sama2 ingatkan tak salah rasanya. Bukan brmaksud kita smpurnaa tapi tak salah kan nak tegur dn nak ajak buat kebaikan .demi Allah sikit pun tak ada niat nak riak atau buat2 baik.

IKLAN

“Tapi dlam kita tak sedar,diri kita pun tak boleh trima teguran ..ini bukan printah manusia tapi printah ALLAH. Tirah sndiri tak smpurna ..tapi tirah nak ajak hmpa brubah sama2 dngn tira ..Insyallah klau kita pkir positif kita mesti boleh trima ..klau kita ngatif ,negatif la jdinya,” kongsi Beby panjang lebar menerusi ruangan kapsyen.

Lalu di ruangan komen pula, pengguna media sosial memberikan pandangan pelbagai. Ada yang menyambut baik pesanan berkenaan dan tak kurang yang membayangkan perkongsian tersebut sudah menjadi seperti riak.

Malahan, ada di antara komen yang ditinggalkan mendapat balasan reaksi darinya.

Foto: Instagram Beby Tora Tora

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI