Enggan lagi dikaitkan dengan ‘pekerjaannya’ yang terdahulu, pempengaruh Ms Puiyi berkata dia kini ingin memberi fokus dalam bidang seni sebagai pelakon dan juga DJ muzik.

Puiyi atau nama sebenar, Siew Pui Yi, 24, sebelum ini dikenali aktif dalam penghasilan konten di sebuah platform tontonan dewasa sehinggakan jolokan simbol seks sudah melekat pada dirinya yang diberikan oleh segelintir netizen.

“Bagi saya, seseorang yang seksi saya tiada masalah nak mainkan karakter atau peranan diberikan.

“Tapi, kalau dalam platform lain saya dah tak buat semua itu.

IKLAN

“Sekarang fokus saya banyak tertumpu sebagai seorang DJ kelab malam. Kadang-kadang jadi DJ pun, saya kena beraksi seksi bergantung kepada acara atau festival yang saya terlibat sama,” katanya kepada MH.

Pertama kali melibatkan diri dalam bidang lakonan menerusi filem sulungnya, Pulau, Puiyi berkata dia sangat gementar menantikan reaksi daripada penonton selepas ia ditayangkan bermula 9 Mac ini.

Membawakan watak Kitty, Puiyi berkata pengalaman terlibat dalam filem itu merupakan sesuatu yang menyeronokkan selain dapat menonjolkan keindahan pulau di Malaysia kepada penonton.

IKLAN

“Sebenarnya saya agak takut dan pada masa sama gemuruh menunggu respons penonton.

“Tapi saya juga tahu yang ramai peminat menanti untuk menonton filem Pulau. Filem ini memang naskhah yang cukup unik menerusi gabungan pelakon daripada pelbagai bangsa selain menonjolkan keindahan pulau yang terdapat di Malaysia,” katanya lagi.

IKLAN

Sekadar info, Puiy merupakan pempengaruh sensasi dalam media sosial bahkan cukup terkenal kerap menghasilkan konten erotik dan mencolok mata.

Pada awal Disember lalu, kekasih kepada pelakon dan pengacara Mark Odea ini telah mengumumkan pengundurannya sebagai bintang aksi dewasa dan memilih untuk melebarkan sayap dalam bidang muzik sebagai seorang DJ di kelab malam.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara, jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik di sini.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI