“Basah Lecak Dengan Air Mata Semalam Tengok Terima Kasih Ibu…,” – Azhan Rani

Awal tadi, pelakon versatil Azhan Rani ada menitipkan sesuatu buat pengarah senior, Fairoz Loy yang juga merupakan pengarah untuk drama lakonannya di slot Cerekarama semalam, Terima Kasih Ibu.

Bintang drama Nur 2 itu ada berkongsi sedikit sebanyak mengenai pengarah berkenaan, yang dikongsikan menerusi Instagram.

View this post on Instagram

sebab ramai sangat complaint rumah diaorang basah lecak dengan air mata semalam tengok #cerekarama #terimakasihibu aku dah tangkap dan kurung director cerita ni abang @fairuz_loy .. dia la yang jahat sebenarnya punca 1 malaysia murung malam tadi.. Alhamdulillah tahniah buat abang loy dan terima kasih kerana menyulam naskah ini dengan begitu cantik.. abang loy ni orang lama sebenarnya.. banyak dah drama2 dia yang menempa kejayaan di tv3 dari dulu lagi.. sekarang pun masih aktif tapi jarang dapat kesempatan kami bekerjasama.. jumpa pun jarang walaupun sebenarnya rumah kami ni dekat2 je.. istimewa tentang pengarah ini bila bekerjasama selain mengarah dia adalah guru yang rajin memberi nasihat dan pandangan2 baik untuk aku bukan sahaja sebagai pelakon tapi sebagai manusia.. kadang2 macam abang sendiri.. menganjing aku pun kuat jugak.. tapi itulah yang seronoknya bekerja dengan beliau.. part bergurau dan bersembang dia memang best.. part acting dia takkan kompromi kalau kau tak hit target dia.. satu kebanggaan saya bekerjasama dengan abang loy.. semoga Allah beri kesihatan baik untuk abang dan dimurahkan rezeki.. kata dia dalam karya drama dia cuma nak sampaikan pesan.. dan aku harap pesan tu tak banyak sikit pun jadilah sampai pada kita semua.. in shaallah bang harap akan ada jodoh kita lagi dicabar naskah lain pada masa akan datang.. #salamramadan daripada saya bang? *tak nak la ajak ngeteh lagi.. nanti kena balik sebab tak tau nak jawab bila tu???‍♂️?‍♂️?‍♂️?

A post shared by Azhan Rani (@azhan_rani) on

“Sebab ramai sangat complaint rumah diaorang basah lecak dengan air mata semalam tengok #cerekarama #terimakasihibu aku dah tangkap dan kurung director cerita ni abang @fairuz_loy .. dia la yang jahat sebenarnya punca 1 malaysia murung malam tadi.. Alhamdulillah tahniah buat abang loy dan terima kasih kerana menyulam naskah ini dengan begitu cantik..

IKLAN

“Abang loy ni orang lama sebenarnya.. banyak dah drama2 dia yang menempa kejayaan di tv3 dari dulu lagi.. sekarang pun masih aktif tapi jarang dapat kesempatan kami bekerjasama.. jumpa pun jarang walaupun sebenarnya rumah kami ni dekat2 je,” tulisnya.

Pasa masa sama Azhan Rani turut mendedahkan perbezaan apabila bekerjasama dengan Fairoz.

“Istimewa tentang pengarah ini bila bekerjasama selain mengarah dia adalah guru yang rajin memberi nasihat dan pandangan2 baik untuk aku bukan sahaja sebagai pelakon tapi sebagai manusia.. kadang2 macam abang sendiri.. menganjing aku pun kuat jugak.

“Tapi itulah yang seronoknya bekerja dengan beliau.. part bergurau dan bersembang dia memang best.. part acting dia takkan kompromi kalau kau tak hit target dia.. satu kebanggaan saya bekerjasama dengan abang loy.. semoga Allah beri kesihatan baik untuk abang dan dimurahkan rezeki.. kata dia dalam karya drama dia cuma nak sampaikan pesan.

“Dan aku harap pesan tu tak banyak sikit pun jadilah sampai pada kita semua.. in shaallah bang harap akan ada jodoh kita lagi dicabar naskah lain pada masa akan datang.. #salamramadan daripada saya bang?*tak nak la ajak ngeteh lagi.. nanti kena balik sebab tak tau nak jawab bila tu??,” tulisnya panjang lebar.

IKLAN

Terdahulu, drama yang disiarkan bersempena dengan sambutan Hari Ibu itu turut dilakolan Sherie Merlis, Nafiz Muaz dan ramai lagi.

View this post on Instagram

kalau siapa yang pernah baca posting aku masa mula2 baru habis shooting drama ni pasal @nafizmuaz rasanya mungkin akan setuju dengan apa aku tulis dulu.. dia sebagai #niljibril sangat menjadi.. ko bawa la diri ko dengan betul dik.. in shaallah perjalanan seni kau akan jadi bermakna dan dipermudahkan Allah.. tahniah atas usaha gigih kau dik.. keep it up ?? yang masih sekolah tu .. insaf tak.. kalau tak insaf juga hantukkan kepala ko kat tv tu 14 kali.. tengok siapa yang tak berguna tv ke ko.. sayangi orang tuamu, hormati guru2mu.. ambik teladan yang baik daripada cerita ni.. terima kasih buat semua yang menonton #terimakasihibu tadi @tv3malaysia #arahan @fairuz_loy , lap air mata dengan hingus tu.. baca doa puasa.. pergi tidur?

A post shared by Azhan Rani (@azhan_rani) on

Foto: Instagram Azhan Rani