Peka dengan situasi semasa, anak kepada usahawan dan pengasas kosmetik, Datuk Seri Vida iaitu Cik B serta adiknya, Kacak tampil menghulurkan sumbangan kepada golongan yang terjejas sepanjang fasa pandemik Covid-19.

Turut sama teruja atas inisiatif yang dilakukan, Datuk Seri Vida mendedahkan anak-anaknya itu menggunakan wang sendiri bagi menyumbangkan bantuan berupa barangan keperluan harian.

“Bangga Dengan Anak Mama,” – Cik B & Kacak Pakai Duit Sendiri Niat Beri Bantuan, Usaha Dua Beradik Ini Raih Pujian “Bangga Dengan Anak Mama,” – Cik B & Kacak Pakai Duit Sendiri Niat Beri Bantuan, Usaha Dua Beradik Ini Raih Pujian “Bangga Dengan Anak Mama,” – Cik B & Kacak Pakai Duit Sendiri Niat Beri Bantuan, Usaha Dua Beradik Ini Raih Pujian “Bangga Dengan Anak Mama,” – Cik B & Kacak Pakai Duit Sendiri Niat Beri Bantuan, Usaha Dua Beradik Ini Raih Pujian

“The happiest face i have seen ever. Cik B pergi beli barang untuk sumbangan. Cik B memang minta kebenaran nak pergi membeli.

“Katanya Cik B pergi beli barang sumbangan, nak beli pakai duit Cik B, Cik B nak minta keluar,” katanya menerusi video yang dikongsi di Instagram Cik B, atau nama sebenarnya Nur Edlynn Zamilleen Muhammad Amin.

Menurut Cik B, dia akan berusaha untuk menjejaki kediaman yang meletakkan bendera putih bagi tujuan tersebut.

“Cari bendera putih, insyaAllah ada di sekitar Ipoh. Ini sedikit sebanyak yang mampu Cik B bagi,” katanya.

IKLAN

Datuk Seri Vida pada masa sama turut berdoa agar usaha kedua anaknya itu dipermudahkan.

“Saya tak pernah tengok Cik B gembira macam ni. Sebenarnya memberi inilah kegembiraan Cik B.

“Kalau boleh barang-barang dia yang bernilai nak jual dan beri sumbangan. Sabar dulu Cik B, kita beri biar sampai ke tangan mereka yang memerlukan.

“Doakan Cik B mudah untuk penuhi cita-citanya seperti ini ya, membantu mereka yang memerlukan di luar sana,” katanya.

“Bangga Dengan Anak Mama,” – Cik B & Kacak Pakai Duit Sendiri Niat Beri Bantuan, Usaha Dua Beradik Ini Raih Pujian “Bangga Dengan Anak Mama,” – Cik B & Kacak Pakai Duit Sendiri Niat Beri Bantuan, Usaha Dua Beradik Ini Raih Pujian “Bangga Dengan Anak Mama,” – Cik B & Kacak Pakai Duit Sendiri Niat Beri Bantuan, Usaha Dua Beradik Ini Raih Pujian

IKLAN

Sementara itu menerusi satu entri di Instagram miliknya pula, Datuk Seri Vida ada memuat naik video sama sambil menyatakan rasa bangga terhadap usaha Cik B dan Kacak.

“Alhamdulillah… Dah lama @cikb_havoc66 & @kacak_._ berniat & berhasrat bg BANTUAN utk mereka yang memerlukan spnjng PKP NI. Hari ini tercapai jugak apa yang ANAK ANAK MAMA inginkan.

“Ni yang lebih dapat buat mereka HAPPY sebenarnya. Keluar sendiri beli sendiri & guna duit sendiri untuk beli barang barang bantuan.

IKLAN

“SEMOGA BERTERUSAN NIAT YANG BAIK NI. MAMA BANGGA DENGAN ANAK ANAK MAMA,” tulisnya pada ruangan kapsyen.

Sehingga kini, video yang dikongsi pada Selasa itu sudah pun ditonton lebih 100,000 kali.

Rata-rata warganet turut sama mendoakan agar usaha mereka dipermudahkan selain memuji keprihatian dua remaja berkenaan.

Media Hiburan sedang menganjurkan pertandingan menarik bersempena dengan MCO 3.0 ini, siapa tahu rezeki akan jadi milik anda.

Pertandingan nyanyian ‘Karok Lockdown’ khas buat anda yang mahu ketengahkan bakat menyanyi, kalau bertuah ganjaran wang tunai menanti!

Apa yang anda perlu buat? Klik saja link DI SINI untuk mendaftar sekarang. Mana tau korang pemenang yang kami cari, all the best!

“Bangga Dengan Anak Mama,” – Cik B & Kacak Pakai Duit Sendiri Niat Beri Bantuan, Usaha Dua Beradik Ini Raih Pujian