Musim perayaan ini pastinya pertanyaan ‘menusuk kalbu’ bagi pasangan yang belum dikurniakan cahaya mata ialah ‘bila nak mengandung ‘ atau ‘bila nak ada isi’.

Ada ketikanya soalan sedemikian mungkin agak sensitif bagi sesetengah individu.

Bagaimanapun, Khiriah menjelaskan, sekiranya pasangan suami isteri masih belum dikurniakan anak, anggap sahaja ia sebagai satu kelebihan yang dikurniakan Allah untuk terus bercinta.

Usah sesekali mengeluh, sebaliknya jawab pertanyaan dengan berhemah.

IKLAN

“Bukan 1 perkara yang mudah bila maid takde, takkan sesekali biarkan anak terkontang kanting tak berjaga. Sebab itu berjalan suami, berjalanlah akak.

“Maka bersyukur pada yang lom ada anak. Allah suh berjalan puas2 sampai pecah tumit. Jangan mengeluh, orang tanya bila nak ada anak…’sabar acik, anak otw ada kat simpang 4,” tulisnya di Instagram.

IKLAN

Bagi Belum Ada Rezeki Anak Jangan Keluh, Allah Bagi Suami Isteri Bercinta & Berjalan Sepuasnya Dulu…Ini Pesan Noor Khiriah

IKLAN

Tersentuh dengan perkongsian pelakon Nur ini, netizen turut meluahkan rasa hati apabila masih belum dikurniakan cahaya mata.

Siapa kita untuk menidakkan takdir Allah, setiap ‘hadiah’ itu akan muncul tepat pada masanya, tidak kurang atau lebih sesaat, insyaAllah.

Foto : Instagram Noor Khiriah

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI