“Awak berjaya bersabar dengan isteri awak yang penuh drama ini,”. Begitulah reaksi pelakon Nabila Huda terhadap suaminya, Mohd Izwan Johar yang dilihat boleh menerima kelebihan dan kekurangan dirinya.

Nabila atau mesra disapa Abil telah mencipta memori bersama suaminya selama empat tahun (Disember 2015).

Malah, mereka telah meraikan ulang tahun perkahwinan di sebuah restoran terkemuka di ibu kota.

“Tahniah Mohd Izwan! Awak berjaya bersabar dengan isteri awak yang penuh drama dan emosi yang unpredictable ni.

“Tidak ada lelaki selain awak yang boleh bersabar dengan degil Saya yang luar biasa ni.

“Tidak ada lelaki yang boleh layan perubahan watak saya setiap hari kat rumah..Tidak ada lelaki yang boleh tahan mengingau bercakap,bertumbuk,menangis Dan macam-macam lagi dari malam pertama Awak kat sebelah Saya,” kongsi Abil.

Pada masa sama, bintang Munafik ini turut mengakui suami seorang yang cukup memahami dalam apa sahaja situasi.

“Tidak ada lelaki yang boleh tahan dengan clingy Saya.Tidak ada lelaki seperti awak yang memaksa Saya berubah.Tidak ada lelaki seperti awak yang bersabar dgn sikap Saya yang suka buat sepah.

“Tidak ada lelaki lain yang akan masak tengah malam bila Saya Balik kerja Saya kata lapar.Tidak ada lelaki lain yang Sanggup turun parking tunggu Saya Balik kerja Walaupun dah subuh dalam keadaan awak yang Penat dak ngantuk.

“Tidak ada lelaki lain yang boleh layan perangai saya yang kdg2 suka menyendiri Tanpa Sebab.

“Awak je the one and only yang boleh hadapi semua kerenah Saya Tanpa berkata sepatah apa pun Tapi Hanya senyum sahaja..Good job!!!! 4th year and still counting ! Good luck and all the best,” tulisnya. 

View this post on Instagram

Tahniah Mohd Izwan! Awak berjaya bersabar dengan isteri awak yang penuh drama dan emosi yang unpredictable ni..Tidak ada lelaki selain awak yang boleh bersabar dengan degil Saya yang luar biasa ni..Tidak ada lelaki yang boleh layan perubahan watak saya setiap hari kat rumah..Tidak ada lelaki yang boleh tahan mengingau bercakap,bertumbuk,menangis Dan macam-macam lagi dari malam pertama Awak kat sebelah Saya.Tidak ada lelaki yang boleh tahan dengan clingy Saya.Tidak ada lelaki seperti awak yang memaksa Saya berubah.Tidak ada lelaki seperti awak yang bersabar dgn sikap Saya yang suka buat sepah.Tidak ada lelaki lain yang akan masak tengah malam bila Saya Balik kerja Saya kata lapar.Tidak ada lelaki lain yang Sanggup turun parking tunggu Saya Balik kerja Walaupun dah subuh dalam keadaan awak yang Penat dak ngantuk.Tidak ada lelaki lain yang boleh layan perangai saya yang kdg2 suka menyendiri Tanpa Sebab.Awak je the one and only yang boleh hadapi semua kerenah Saya Tanpa berkata sepatah apa pun Tapi Hanya senyum sahaja..Good job!!!! 4th year and still counting ! Good luck and all the best Untuk handle Nabila Huda ye Mohd Izwan..😂

A post shared by Nabila Huda (@kupu_kupu) on

Dalam pada itu, Abil juga menerima kejutan daripada suaminya apabila dikehendaki berhias untuk menikmati makan malam bersama.

“Nampak tak muka awkward tu taktau Nak react macamana sebab tak penah celebrate anniversary!haha..Actually kite nikah on 25 dec,Tapi bert ikut calendar islam which is a day after maulidur rasul tu our anniversary.

“Masa Dia explain tu , abil memang tak faham langsung Maksud Dia and I macam keep on Cakap no,kite nikah on 25 December lah.Pening la tukar-tukar anniversary.

“So since Pada tu, abil senyap je lah tak fikir when is our anniversary al maklum la kite tak pandai sgt Nak ikut calendar islam sebab dah biasa dgn calendar kite kan..and then today Dia Cakap ,pakai cantik2 saya Nak bawak awak Pergi dinner.

“Aku pun macam “haaaa,sejak bila pulak husband Aku ni pandai Nak ajak Pergi dinner ni..” selalunya abil je jadi mastermind. Sekali Dia drive sampai pavilion!Eh Biar betul!

“Tak penah2 laki Aku Nak Pergi pavi ni..lagi la nervous weh!haha..skali sampai restaurant tu, Dia tunjuk tu your favourite chef!,” kongsinya.

Ternyata, suami kepada bintang itu membawanya menikmati makan malam di sebuah restoran berkonsepkan Jepun.

“Fuhhh dinner jepang weh..Fine dining!thank you for tonight love..Actually lebih baik macam ni,Dari tiap2 tahun Nak surprise,dah jadi tak special jugak..Lagipun tak celebrate anniversary pun tak pe..everyday pun boleh celebrate at home.But today..unforgettable! Perut macam Nak pecah ni..Balik,baring,tidur ah..Settled!!!love you,” akhiri pemenang Pelakon Wanita Terbaik Drama di Anugerah Skrin 2019 itu.

View this post on Instagram

Nampak tak muka awkward tu taktau Nak react macamana sebab tak penah celebrate anniversary!haha..Actually kite nikah on 25 dec,Tapi bert ikut calendar islam which is a day after maulidur rasul tu our anniversary.Masa Dia explain tu , abil memang tak faham langsung Maksud Dia and I macam keep on Cakap no,kite nikah on 25 December lah.Pening la tukar-tukar anniversary..So since Pada tu, abil senyap je lah tak fikir when is our anniversary al maklum la kite tak pandai sgt Nak ikut calendar islam sebab dah biasa dgn calendar kite kan..and then today Dia Cakap ,pakai cantik2 saya Nak bawak awak Pergi dinner. Aku pun macam “haaaa,sejak bila pulak husband Aku ni pandai Nak ajak Pergi dinner ni..” selalunya abil je jadi mastermind. Sekali Dia drive sampai pavilion!Eh Biar betul!tak penah2 laki Aku Nak Pergi pavi ni..lagi la nervous weh!haha..skali sampai restaurant tu, Dia tunjuk tu your favourite chef! Fuhhh dinner jepang weh..Fine dining!thank you for tonight love..Actually lebih baik macam ni,Dari tiap2 tahun Nak surprise,dah jadi tak special jugak..Lagipun tak celebrate anniversary pun tak pe..everyday pun boleh celebrate at home.But today..unforgettable! Perut macam Nak pecah ni..Balik,baring,tidur ah..Settled!!!love you @kidweebee

A post shared by Nabila Huda (@kupu_kupu) on

Imbas kembali, Nabila dan Izwan bernikah pada Disember 2015 di Masjid Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah, Shah Alam.

Terdahulu, Nabila pernah mendirikan rumah tangga dengan Zaidi Zailani pada 2008 dan bercerai pada 2011.

Hasil perkahwinan itu, mereka dikurniakan anak perempuan, Keisha Laila, 9 tahun.

Foto : Instagram Nabila Huda