Lelah menguruskan rumah tangga dan tuntutan kerja, pelakon Faralyna Idris mengakui ada kalanya dia rasa penat.

Seterusnya, situasi itu menyebabkan dirinya tertekan dan sudah tentu bakal mempengaruhi ‘kesihatan mental’ keluarga.

“Bonda pilih hari Rabu utk my work-from-home-desk-day. Siang akan ada dkt rumah, buat kerja, dgn my 2 assistants. I look so tired here in this picture kan?

“Yes. Masa ni mmg tgh dlm keadaan yang sgt penat dgn everything around me.

"Bonda layan penat tu sampai jadi stress. Its not easy to control kan? I know.

"Tapi, it is not good. Not good for you, & not good for your family. Bile stress, nak pick up blk energy & positive vibes tu susah.

"Mental & emotionally unstable, kulit pon reacting to it – kering/rashes/kusam/sembab, and these vibes tempias kene dkt suami & anak-anak,” kongsinya.

Sedar akan kekhilafan diri, pelakon ini cuba ubah rutin dan syukur perancangannya itu membuahkan hasil.

So from time to time, day by day, Bonda slowly belajar utk managing everything properly and back the right track.
– rearrange daily routine.
– time management, family & work.
– self-care.

"Bonda selalu sebut SELF-CARE is important. It is tau! It helps to refresh your mind, body & soul. So you can always stay happy walaupun sebenanrnye tak menang tangan nak buat semua benda.

“Semoga segala usaha kita semua, dipersetujui olehNya, dan semoga Dia setiasa memberkati all of us.
In Shaa Allah.

Have a great, Wednesday everyone!” tulisnya panjang lebar.

Bonda pilih hari Rabu utk my work-from-home-desk-day. Siang akan ada dkt rumah, buat kerja, dgn my 2 assistants I look so tired here in this picture kan? Yes. Masa ni mmg tgh dlm keadaan yang sgt penat dgn everything around me. Bonda layan penat tu sampai jadi stress. Its not easy to control kan? I knowwwww. Tapi, it is not good Not good for you, & not good for your family. Bile stress, nak pick up blk energy & positive vibes tu susah. Mental & emotionally unstable, kulit pon reacting to it – kering/rashes/kusam/sembab, and these vibes tempias kene dkt suami & anak-anak. So from time to time, day by day, Bonda slowly belajar utk managing everything properly and back the right track. – rearrange daily routine. – time management, family & work. – self-care, ‍‍‍‍‍ Bonda selalu sebut SELF-CARE is important. It is tau! It helps to refresh your mind, body & soul. So you can always stay happy walaupun sebenanrnye tak menang tangan nak buat semua benda. Semoga segala usaha kita semua, dipersetujui olehNya, dan semoga Dia setiasa memberkati all of us. In Shaa Allah. Have a great, Wednesday everyone!

A post shared by Faralyna Idris (@faralynaidris) on Nov 5, 2019 at 6:04pm PST


Ibu merupakan nadi keluarga.

Foto : Instagram Faralyna Idris