Ashraf Muslim Kongsi Jalani Swab Terakhir, Ramai Yang Ngilu Dan ‘Terseksa’ Sebab…

Pelakon Ashraf Muslim berkongsi detik ketika menjalani sampel ujian saringan Covid-19 yang terakhir di hospital.

Ashraf mengakui agak gementar untuk mengetahui keputusan sama ada negatif atau positif. Dan hanya bertawakal kepada Allah untuk apa sahaja keputusan yang diterima.

“Inilah waktu yg agak cemas bg AM bila menjalani swab yang terakhir. Bukan proses swab itu yg sakit tapi result negative atau positive tu. Macam2 fikir waktu itu. Dah siap-siap fikir dah kalau positif apa nak kena buat dan kalau negatif apa yang perlu dibuat. Paling penting yg AM boleh buat waktu itu yerlah tawakal jer pada Allah swt dan redha apa saja jawapannya .

“Dan Alhamdulillah result keesokkannya adalah negative untuk kali kedua. Memanglah happy sbb dah xde covid tapi rasa sedih pula utk meninggalkan wad itu bila terpaksa meninggalkan rakan-rakan yg sama-sama berjuang melawan covid nih. Ntah bila boleh jumpa dierg lgi lepas ni. InsyaAllah dierg pun tak lama lagi boleh balik ke pangkuan family masing-masing. Tq juga kpd Dr. Hafizi yg amek swab waktu ni, tenang jer orangnya.. mmg sesuai menjadi seorang doktor. Tq semua frontliners yg menjaga kami , bersihkan wad kami, masak dan sediakan makanan, basuh dan hantar pakaian-pakaian kami setiap hari dan melayan sert menjawab soalan-soalan kami yg kadang-kadang tak masuk akal dan minta macam-macam. Terima kasih banyak saya ucapkan. Hanya Allah saja yang boleh membalas jasa anda semua. .

IKLAN

#CovidSurvivor

#Wad31,” kongsinya.

View this post on Instagram

Inilah waktu yg agak cemas bg AM bila menjalani swab yang terakhir. Bukan proses swab itu yg sakit tapi result negative atau positive tu. Macam2 fikir waktu itu. Dah siap-siap fikir dah kalau positif apa nak kena buat dan kalau negatif apa yang perlu dibuat. Paling penting yg AM boleh buat waktu itu yerlah tawakal jer pada Allah swt dan redha apa saja jawapannya . Dan Alhamdulillah result keesokkannya adalah negative untuk kali kedua. Memanglah happy sbb dah xde covid tapi rasa sedih pula utk meninggalkan wad itu bila terpaksa meninggalkan rakan-rakan yg sama-sama berjuang melawan covid nih. Ntah bila boleh jumpa dierg lgi lepas ni. InsyaAllah dierg pun tak lama lagi boleh balik ke pangkuan family masing-masing. Tq juga kpd Dr. Hafizi yg amek swab waktu ni, tenang jer orangnya.. mmg sesuai menjadi seorang doktor. Tq semua frontliners yg menjaga kami , bersihkan wad kami, masak dan sediakan makanan, basuh dan hantar pakaian-pakaian kami setiap hari dan melayan sert menjawab soalan-soalan kami yg kadang-kadang tak masuk akal dan minta macam-macam. Terima kasih banyak saya ucapkan. Hanya Allah saja yang boleh membalas jasa anda semua. . #CovidSurvivor #Wad31

A post shared by Ashraf Muslim (@ashrafmuslim) on

Netizen bagaimanapun menyatakan reaksi ngilu dan takut akan aksi yang ditunjukkan.

IKLAN

Pada 12 April lalu, Ashraf dimasukkan ke Hospital Sungai Buloh selepas disahkan positif COVID-19.

Sebelum itu, dia terlibat dalam penggambaran drama Demi di Scotland dan pulang ke Malaysia pada 31 Mac.

Foto : Instagram Ashraf Muslim