Pelakon dan penyanyi, Rafidah Ibrahim ada memuat naik status di akaun Instagramnya sebentar tadi.

Status tersebut beunsurkan nasihat agama yang dikongsikan pemilik lagu Apo Kono Eh Jang Ft Dato’ AC Mizal dan Kumpulan Stellar.

“Assalamualaikum & Salam Jumaat..

“Just nak share.. Artis/ Selebriti bukan untuk dicaci & dimaki, apatah lagi untuk diikuti. Buat peminat, follower kakak, atau mana2 Selebriti lain… Jangan sesekali jadikan manusia lain sebagai IKON / IDOLA .

IKLAN

“Satu-satunya yang layak menjadi ikutan seluruh umat manusia hanyalah Rasulullah s.a.w sahaja kerana kemuliaan baginda. Jangan katakan baginda, selipar baginda yang dah sampai Arasy Allah jauh lebih mulia daripada kita semua,” tulis Rafidah.

View this post on Instagram

Assalamualaikum & Salam Jumaat ❤. . . Just nak share.. Artis/ Selebriti bukan untuk dicaci & dimaki, apatah lagi untuk diikuti. Buat peminat, follower kakak, atau mana2 Selebriti lain… Jangan sesekali jadikan manusia lain sebagai IKON / IDOLA . Satu-satunya yang layak menjadi ikutan seluruh umat manusia hanyalah Rasulullah s.a.w sahaja kerana kemuliaan baginda. Jangan katakan baginda, selipar baginda yang dah sampai Arasy Allah jauh lebih mulia daripada kita semua ☺️. . . *Kalau ada yang terniat nak pertikaikan tentang selipar baginda jauh mulia drpd kita semua mcm yang kakak bagitau tu, boleh rujuk ulama' / ustaz k. Sedangkan pada Israk Mikraj, Malaikat Jibril hanya mampu menemani baginda di lapisan Sidratul Muntaha sahaja, tetapi Nabi Muhammad s.a.w dah sampai singgahsana Allah dengan pakaiannya yang lengkap bersama seliparnya. Sekian, perkongsian untuk post kali ni. Mudah-mudahan kita peroleh sedikit ilmu tghari ni❤

A post shared by rafidahibrahim (@rafidahibrahim) on

IKLAN

“Kalau ada yang terniat nak pertikaikan tentang selipar baginda jauh mulia drpd kita semua mcm yang kakak bagitau tu, boleh rujuk ulama’ / ustaz k..

“Sedangkan pada Israk Mikraj, Malaikat Jibril hanya mampu menemani baginda di lapisan Sidratul Muntaha sahaja, tetapi Nabi Muhammad s.a.w dah sampai singgahsana Allah dengan pakaiannya yang lengkap bersama seliparnya.

IKLAN

“Sekian, perkongsian untuk post kali ni. Mudah-mudahan kita peroleh sedikit ilmu tghari ni,” akhiri Fida.

Bagi mereka yang mengikuti perkembangan Instagram Fida, dia sentiasa memuat naik status berunsur nasihat dan semangat kehidupan.

Foto : Instagram Rafidah Ibrahim

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI