Kisah rumah tangga pelakon Fizo Omar dan isterinya, Mawar Abdul Karim yang juga seorang usahawan terkenal menjadi perbualan hangat di laman media sosial.

Terdahulu, pelakon berkenaan akui menghadapi masalah rumah tangga dan Fizo turut memaklumkan perkembangan terkini mengenai konflik yang berlaku dalam rumah tangganya menerusi akaun Instagram miliknya.

“DOAKAN YG TERBAIK UTK KAMI. Sebelum tu sya ign memohon maaf kpd smua rakan media,kwn2, dan juga peminat yg prihatin dan bertanya khabar ttg cabaran yg dihadapi dalam rumah tangga sya dan mawar.

“Buat masa ini, saya tidak dpt nak menjawab segala persoalan rakan2 mahupun media yg bertalu2.

“Tidak dinafikan yg rumah tangga sya menghadapai sedikit cabaran seperti mana yg diketahui semua. sya amat berharap terutama pihak media dan netizen dpt bersabar dan memahami situasi kami.

“Sesiapa sahaja yg mendirikan rumah tangga pasti mempunyai impian utk hidup bahagia dan mempertahankan rumah tangga hingga ke jannah.tapi bila sampai waktunya kita dipilih oleh Allah utk di uji bermaksud kita mampu utk menghadapinya dan percaya lah Allah tidak pernah zalim kpd hambaNYA.

“Mungkin setiap kejadian yg berlaku nampak buruk di mata manusia, tetapi tidak di sisi Allah,setiap apa yg berlaku mesti datangnya bersama hikmah.dan hikmah bergantung kpd kita yg menerimanya.

IKLAN

“sekiranya kita memandang ke arah positive maka hasilnya adalah positive, dan sebaliknya.

“Walau apa yg berlaku sekalipun,insyallah hubungan sya dan mawar akn terus baik demi membesarkan dan mendidik Wan Maryam zuriat dari Allah yg kami nantikan selama 4 tahun. Apa jua yg terjadi, Mawar tetap ibu kepada anak kami, Wan Maryam. semoga Allah memberkati Mawar dan sya sentiasa doakan yg terbaik utk semua,” kongsi Fizo.

Dalam pada itu, bintang filem 7 Petala Cinta itu memohon doa daripada peminat agar mahligai cinta yang dibina bersama Mawar menemui jalan penyelesaian yang terbaik.

“Apa2 pun keputusan mahkamah nanti sya terima dan sya memohon maaf dan juga memaafkan smua pihak.Doa yg baik2 daripada semua pihak diharap dapat menemui jalan yg terbaik antara sya dan mawar.

IKLAN

“Tak kan berlaku sesuatu perkara tanpa izin Allah, dan sekira ia berlaku dan itu adalah takdir Allah, sya percaya perancangan Allah adalah yang terbaik utk kita sebagai hambaNYA.

“Saya amat berharap, semua pihak dpt memberi ruang kpd kami utk menyelesaikan isu ini sebaik mungkin.

“Terima kasih sekali lagi, kepada semua yg me berikan Kata2 semangat, doa yg baik2, dan saya juga memaafkan segala komen2 mahupun fitnah yg dilemparkan nitizen, kerana mereka tidak tahu kisah sebenarnya. Doakan.. Doakan.. Terima kasih,” tulisnya lagi.

IKLAN
View this post on Instagram

DOAKAN YG TERBAIK UTK KAMI. . Sebelum tu sya ign memohon maaf kpd smua rakan media,kwn2, dan juga peminat yg prihatin dan bertanya khabar ttg cabaran yg dihadapi dalam rumah tangga sya dan mawar.buat masa ini, saya tidak dpt nak menjawab segala persoalan rakan2 mahupun media yg bertalu2 .tidak dinafikan yg rumah tangga sya menghadapai sedikit cabaran seperti mana yg diketahui semua.sya amat berharap terutama pihak media dan netizen dpt bersabar dan memahami situasi kami. . Sesiapa sahaja yg mendirikan rumah tangga pasti mempunyai impian utk hidup bahagia dan mempertahankan rumah tangga hingga ke jannah.tapi bila sampai waktunya kita dipilih oleh Allah utk di uji bermaksud kita mampu utk menghadapinya dan percaya lah Allah tidak pernah zalim kpd hambaNYA.mungkin setiap kejadian yg berlaku nampak buruk di mata manusia, tetapi tidak di sisi Allah,setiap apa yg berlaku mesti datangnya bersama hikmah.dan hikmah bergantung kpd kita yg menerimanya.sekiranya kita memandang ke arah positive maka hasilnya adalah positive, dan sebaliknya. . Walau apa yg berlaku sekalipun,insyallah hubungan sya dan mawar akn terus baik demi membesarkan dan mendidik Wan Maryam zuriat dari Allah yg kami nantikan selama 4 tahun. Apa jua yg terjadi, Mawar tetap ibu kepada anak kami, Wan Maryam. semoga Allah memberkati Mawar dan sya sentiasa doakan yg terbaik utk semua. . Apa2 pun keputusan mahkamah nanti sya terima dan sya memohon maaf dan juga memaafkan smua pihak.Doa yg baik2 daripada semua pihak diharap dapat menemui jalan yg terbaik antara sya dan mawar. . Tak kan berlaku sesuatu perkara tanpa izin Allah, dan sekira ianya berlaku dan itu adalah takdir Allah, sya percaya perancangan Allah adalah yang terbaik utk kita sebagai hambaNYA. . Saya amat berharap, semua pihak dpt memberi ruang kpd kami utk menyelesaikan isu ini sebaik mungkin. . Terima kasih sekali lagi, kepada semua yg me berikan Kata2 semangat, doa yg baik2, dan saya juga memaafkan segala komen2 mahupun fitnah yg dilemparkan nitizen, kerana mereka tidak tahu kisah sebenarnya. . Doakan.. Doakan.. Terima kasih

A post shared by fizoomar (@fizoomar) on

Sebelum ini, mahligai pasangan terbabit dikatakan berdepan masalah dan mula menjadi bualan apabila Fizo meraikan Aidilfitri berasingan dengan isteri dan anak.

Terdahulu, Fizo dikhabarkan beraya di Kelantan manakala Mawar dan anaknya pula meraikannya di Pulau Pinang.

Pasangan ini mendirikan rumah tangga pada November 2013 dan dikurniakan seorang cahaya mata perempuan bernama Wan Maryam yang kini berusia dua tahun.

MH mendoakan agar masalah rumah tangga yang dihadapi oleh pasangan ini dapat diselesaikan dengan secara baik.

Foto : Instagram Fizo Omar

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI