Home Hiburan Drama Filem Amira Othman Kongsi Tips Jaga Mahkota Wanita Miliknya!

Amira Othman Kongsi Tips Jaga Mahkota Wanita Miliknya!

Rambut menyempurnakan keindahan bentuk wajah setiap insan, terutama wanita.
Helaian demi helaian memberi refleksi kemilau yang memukau seterusnya memudahkan penggayaan rambut yang diinginkan.
Walaupun hanya duduk di rumah tak bermakna anda tidak perlu berdandan. Paling penting sentiasa menjaga kebersihan kulit kepala, barulah rambut yang cantik menjadi milik anda. Tidak kira sama ada berhijab atau tidak, rambut perlu diberi penjagaan yang khusus.

Terutama sekali bagi wanita yang bergelar ‘public figure’ atau selebriti yang perlu sentiasa tampil ‘on point’, lihat sahaja figura penyanyi dan pelakon Amira Othman yang sentiasa kelihatan manis dan cantik setiap kali berhadapan dengan orang ramai.

Justeru, team MH berkesempatan bertanyakan kepada Amira apakah rutin yang sesering dilakukan untuk menjaga kesihatan dan kecantikan rambutnya. Meski seharian perlu mengenakan tudung emi menutup aurat. Nah ini dia beberapa tip yang di kongsikan Amira. Jom semak!

1. Meski Berhijab, Sentiasa Ke Salon Rambut

Amira Othman Kongsi Tips Jaga Mahkota Wanita Miliknya!

Walaupun berhijab, Amira tidak sesekali mengabaikan kesihatan dan kesegaran rambut. Amira akui sering menghabiskan masa ke salon kecantikan sama seperti perempuan yang lain.

2. Syampu, Perapi Rambut, Hair Mask Is A Must!

Amira Othman Kongsi Tips Jaga Mahkota Wanita Miliknya!

IKLAN

Selain daripada mendapatkan rawatan rambut dari salon-salon kesukaannya, Amira akui sentiasa menitik beratkan soal produk barangan rambut yang dipakai. Syampu, Perapi rambut dan ‘hair mask’ adalah perkara wajib untuknya menggunakan setiap kali mencuci rambut.

3. Jangan Ikat Rambut Waktu Basah!

Amira Othman Kongsi Tips Jaga Mahkota Wanita Miliknya!

IKLAN

Perkara paling penting Amira tidak akan sesekali mengikat rambut sekiranya ia masih basah. Perkara ini bukan sahaja membuatkan rambut ‘berbuah’ dan berkelimumur, malah akan mengakibatkan rambut berbau hapak! Sebaiknya dia akan mengeringkan rambut terlebih dahulu kemudian barulah mengikat rambut.

Jadi wanita yang bekerjaya, perlulah menjaga dan menitikberatkan kesihatan rambut. Bukan sahaja demi keselesaan diri sendiri. Malah, untuk kemaslahatan orang sekeliling juga. Kalau rambut berbau akan membuatkan tudung menjadi kepam.

IKLAN

Jom sama-sama amalkan tips yang telah dikongsikan oleh Amira ni!

Sekadar info, artikel ini merupakan artikel olahan semula dari HIJABISTA

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini.

Sumber foto: Instagram Amira Othman

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI