Mula berkurung sejak 18 Mac lalu, rakyat Malaysia diperintahkan untuk mematuhi arahan Perintah Kawalan Pergerakan demi membendung penyebaran wabak Covid-19.

Dilihat daripada perspektif berbeza, inilah masanya sebuah keluarga mengukuhkan kembali jalinan yang telah lama menjauh dek kesibukan kerja.

Pada masa sama, tambahkan amal ibadat berjemaah bersama sebagai bekalan di akhirat. Kata kuncinya, lupakan dunia, hidupkan akhirat.

IKLAN

Pelakon Zul Yahya menerusi laman Instagram menyatakan ujian yang diturunkan kerana Allah mahu hambaNya jauh daripada kehidupan dunia dan membuang kebesaran dunia yang bersarang dalam hati.

“Hari ini Allah swt telah pilih kita utk jauh dgn kehidupan dunia, Allah swt nak kita usaha buang kebesaran dunia yg ada dalam hati kita, usaha letakkan kebesaran Allah didalam hati kita.

IKLAN

“Insya Allah kita usaha keatas iman dan amal. #Allahsayangkita,” jelasnya yang turut berkongsi cara-cara untuk mendapatkan hakikat solat dan jenis mujahadah.

IKLAN

Gunakanlah kesempatan yang ada di rumah untuk menghidupkan agama Allah. Semoga kita tidak tergolong dalam kalangan orang-orang yang rugi.

Foto : Instagram Zul Yahya

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI