Tempoh hari pengarah dan penerbit, Afdlin Shauki baru sahaja menerima gelaran Datuk. Anugerah pangkat baru ini yang diterimanya adalah bersempena Istiadat Memuliakan Ulang Tahun Keputeraan Sultan Pahang di Istana Abu Bakar, Pekan, Pahang.

Terbaru menerusi akaun Instagram Afdlin sendiri, dia ada berkongsi luahan rasa syukur terhadap anugerah dan gelaran datuk yang diterima oleh beliau.

Dalam luahan Afdlin itu juga dia turut meluahkan rasa bangga terhadap tiga orang lagi sahabatnya iaitu, Datuk Awie, Datuk Hans Isaac dan Datuk A.C kerana dapat mencapai kurniaan anugerah ini.

IKLAN

IKLAN

“Assalammualaikum. Lewat malam ni aku berfikir. Masih rasa macam dalam alam mimpi. Tak pernah berlaku dalam sejarah industri hiburan ini apa yg berlaku pada kami. Tak sangka yg 4 orang sahabat satu angkatan dapat mencapai kurnia ini sewaktu kami semua masih hidup. I am so proud of my brothers.

 

“Peduli apa orang nak kata. Baju tu memang kami beli. Tapi kurnia kami tidak. Kurnia ini bukan kami cari. Kami hanya buat yg terbaik dalam hidup kami untuk memberi nafkah terbaik utk keluarga kami. Tapi dalam perjalanan itu, ada manafaat juga yg di berikan kepada masyarakat. Terimakasih kepada pihak istana yg memberi pengiktirafan kepada kami sebagai anak seni, usahawan dan sukarelawan. Allah SWT saja tahu apa yg kita sudah buat dgn bakat, tenaga dan harta kami selama ini.

 

“Kami bermula dari bawah dgn penuh kesusahan. Kami bukan tak pernah jatuh dan bangun. Dgn berbekalkan kepercayaan pada diri sendiri, keinginan utk menghibur dan memberi manafaat, kami sampai ke tempat ini. Kini kami masih berusaha. Masih belajar. Masih memberi manafaat.

 

“Semoga kami dapat memberi peransang kepada sesiapa sahaja yang tak percaya yang seorang budak flat sri sabah boleh merubah hidup keluarganya dan menjadi pemangkin perubahan dalam industri atau masyarakat sekelilingnya.

 

“Terima kasih kepada yg menyokong kerja-kerja kami selama ini. In Shaa Allah kami akan terus memberi yg terbaik dan membawa perubahan positif pada industri kami dan masyarakat Malaysia. Percayalah! You can do it too!! Aku bersyukur pada Allah SWT dan sangat merasa rendah diri di atas pemberian-Nya ini.

Tahniah diucapkan kepada Afdlin serta sahabat-sahabatnya. Usaha mereka dalam menaikkan industri seni tanah air akhirnya dibalas dengan kurniaan ini dan mereka sememangnya layak diberikan anugerah.

IKLAN

Sumber: Instagram Afdlin Shauki

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI