Pelakon dan usahawan Aeril Zafrel berpendapat, dia kurang bersetuju sekiranya gaya baju Melayu yang terlalu dimodenkan sehingga ‘mengikis’ keaslian persalinan tersebut.

Aeril berkata, rekaan baju Melayu yang sedemikian bukan menjadi faktor terbesar untuk menarik minat pembeli’ berbanding kualiti.

“Setiap tahun kita melihat pelbagai rekaan baju Melayu ada di pasaran. Kalau nak beri pendapat mengenai rekaan yang terlalu moden sehingga menghilangkan keaslian baju Melayu, saya kurang setuju.

“Mungkin yang rekaan tersebut ada peminat yang tersendiri, cuma mungkin juga tak ramai berbanding peminat Baju Melayu sedia ada tetapi yang diterapkan kualiti dengan harga mampu milik.

“Malah pada sayalah, mesti ramai yang suka dengan Baju Melayu tradisional yang diselitkan dengan sentuhan moden yang tidak berlebihan. Ia digemari peminat busana tersebut yang mahu tampak lebih maskulin dan praktikal,” katanya.

Aeril Zafrel Komen Isu Baju Melayu Terlalu Moden Rekaannya; “Ada Peminat Tersendiri, Cuma…” Aeril Zafrel Komen Isu Baju Melayu Terlalu Moden Rekaannya; “Ada Peminat Tersendiri, Cuma…”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aeril Zafrel (@aeril_zafrel)

IKLAN

Suami kepada Wawa Zainal itu berkata demikian ketika ditemui pada Majlis Pelancaran Baju Melayu Soultan x Hijabistahub, di JW Marriot, Kuala Lumpur, baru-baru ini.

“Pada masa sama, saya seorang cerewet dan untuk kerjasama ini, kami ambil masa dua tahun sebelum bersetuju dengan meneruskan projek Soultan. Fikir dahulu masak-masak sebab saya juga pernah terlibat dengan jualan baju Melayu sendiri sebelum ini.

“Saya sendiri melihat pelbagai aspek iaitu jualan, kredibiliti dan produk itu sendiri yang dihidupkan oleh pengasasnya, Ahmad Syafiq Hilmi dan Wanie Elena.

“Kerjasama ini melibatkan nama saya, jadi saya tak boleh terus setuju kerana jika ada apa-apa terjadi, nama saya terpalit. Bagaimanapun, saya melihat mereka berdua sebagai antara usahawan Melayu berjaya dan dipercayai,” katanya lagi.

IKLAN

Aeril Zafrel Komen Isu Baju Melayu Terlalu Moden Rekaannya; “Ada Peminat Tersendiri, Cuma…”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Soultan (@soultanofficial_)

Terdahulu pada majlis sama, kira-kira 300 selebriti terkemuka dan pempengaruh media sosial hadir memberi sokongan bersempena dengan pelancaran jenama Soultan.

IKLAN

Ia membariskan pertunjukkan fesyen daripada pasangan selebriti seperti Alif Aziz dan Bella Astillah, Mawar Rashid dan Raf Yaakob, Amyra Rosli dan Amar Baharin, Nisdawati dan Fauzi Nawawi, termasuk Aeril dan Wawa sendiri.

Penyanyi Iman Troye, Ryan Bakery dan Boss James turut memperaga persalinan istimewa sempena musim perayaan yang bakal tiba.

Aeril Zafrel Komen Isu Baju Melayu Terlalu Moden Rekaannya; “Ada Peminat Tersendiri, Cuma…” Aeril Zafrel Komen Isu Baju Melayu Terlalu Moden Rekaannya; “Ada Peminat Tersendiri, Cuma…”

@mediahiburanofficial Sketsa di Majlis Pelancaran Soultan Royale Raya 2023. Aeril kata hujung-hujung semua ‘kelaut’ tak ikut skrip! 😂 Apa pun majlis sukses! 🫰🏼♥️ #MHnews #MediaHiburan #fyp ♬ Royalty – Egzod & Maestro Chives

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan, klik di sini


SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI