Tidak pernah lelah mencuba nasib dibeberapa program realiti, akhirnya usaha keras penyanyi Rahmad Mega membuahkan hasil selepas dinobatkan selaku juara edisi pertama Terpaling Juara.

Menurut Rahmad, meskipun sudah bergelar penyanyi sejak lebih tiga dekad yang lalu, namun, dia mendedahkan dirinya masih lagi mendahagakan cabaran.

“Ada Yang Takut, Risau Reputasi Jatuh,” – Tak Putus Asa Cuba, Rahmad Mega Galak Artis Senior Masuk Program Realiti

“Syukur kepada Allah SWT kerana menobatkan saya sebagai juara musim pertama Terpaling Juara. Kalau ikutkan pengalaman saya bertanding sebelum ini, jarang saya menang.

“Saya tahu ramai yang pernah melihat saya bertanding di program-program televesyen lain kerana misi dan hasrat saya adalah untuk melihat potensi diri dan adakah saya mampu bersaing dengan artis-artis remaja masa kini.

“Saya sentiasa membuka ruang untuk mencabar diri agar saya tidak tertinggal jauh. Setiap teguran yang diterima sepanjang menyertai pertandingan nyanyian, saya akan ambil dari sudut positif,” katanya kepada MH.

“Ada Yang Takut, Risau Reputasi Jatuh,” – Tak Putus Asa Cuba, Rahmad Mega Galak Artis Senior Masuk Program Realiti “Ada Yang Takut, Risau Reputasi Jatuh,” – Tak Putus Asa Cuba, Rahmad Mega Galak Artis Senior Masuk Program Realiti

IKLAN

Pada masa sama, penyanyi yang terkenal menerusi lagu Bayangan Gurauan ini turut menyangkal dakwaan segelintir pihak yang merasakan penglibatan artis senior di program realiti hanya akan menjatuhkan kredibiliti mereka.

“Saya harap dengan kemangan ini, dapat membuka perspektif baru buat rakan-rakan seangkatan saya. Ada diantara mereka yang takut untuk menyertai pertandingan seumpama ini kerana bimbang reputasi mereka akan jatuh.

“Pada saya, ia bukan satu masalah kerana penyanyi senior seperti kami ini telah pun mencipta sejarah dan jenama yang tersendiri.

“Program-program seperti ini tidak akan menjatuhkan kredibiliti kami kerana lagu-lagu kami sudah bertahta di hati pendengar. Kalau kita tak paksa diri untuk membuat sesuatu, kita akan selamanya selesa,” katanya kepada MH.

IKLAN

“Ada Yang Takut, Risau Reputasi Jatuh,” – Tak Putus Asa Cuba, Rahmad Mega Galak Artis Senior Masuk Program Realiti “Ada Yang Takut, Risau Reputasi Jatuh,” – Tak Putus Asa Cuba, Rahmad Mega Galak Artis Senior Masuk Program Realiti

Rahmad berkata sedemikian ketika ditemui di sidang media usai konsert final Terpaling Juara yang berlangsung di Studio Sri Pentas 2, Plaza Alam Sentral, Shah Alam, pada Ahad.

Dalam pada itu, Rahmad turut berkongsi rahsia kejayaan disebalik menerima undian tertinggi daripada peminat sepanjang program ini berlansung.

IKLAN

“Sebagai artis senior, kami ada sedikit kelebihan kerana kami punyai banyak undangan nyanyian berbanding penyanyi-penyanyi baru. Kami sering keluar tv atau hadiri majlis-majlis, disitu ramai yang menonton dah saya promosi habis-habisa .

“Sepanjang lapan minggu ini juga, saya punyai jadual undangan nyanyian yang sangat padat. Sampai Datuk Hattan pun tegur bila saya nak berlatih,” akhirinya.

“Ada Yang Takut, Risau Reputasi Jatuh,” – Tak Putus Asa Cuba, Rahmad Mega Galak Artis Senior Masuk Program Realiti

Terdahulu, Rahmad yang juga merupakan anak didik kepada kapten, Hael Hussaini telah berjaya mengetepikan cabaran daripada tiga finalis lain sekali gus membawa pulang hadiah utama berupa wang tunai berjumlah RM100,000 berserta trofi.

Pada konser akhir tersebut, Rahmad telah membawakan dua buah lagu iaitu Ku Akui dan Dipenjara Janji.

Untuk berita terkini hiburan dalam dan luar negara. Jangan lupa ikuti kami di Telegram rasmi Media Hiburan. Klik di sini.

SeeNI semua! MEDIA HIBURAN ada gossip hangat nak dikongsi!
Download aplikasi seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI