“Ada Masalah Sikit Dibahagian Uterus Dan Ovari,” – Hadapi Masalah Ketumbuhan, Sharifah Shahora Selamat Jalani Pembedahan

Pelakon, Sharifah Shahora memaklumkan telah selamat melakukan pembedahan selepas mengalami ketumbuhan di bahagian perut dan Rahim, beberapa hari lalu.

Kongsi Shahora, dia kini sedang menjalani fasa berpantang selepas melakukan pembedahan pada 29 April.

“Hari Rabu 10 hari lepas saya menjalani pembedahan kerana ada masalah sakit dibahagian uterus dan ovari.

“Alhamdulillah day by day I m getting better. Pantang sangat. Now dah kat rumah berpantang,” tulisnya.

Di samping itu, pelakon berusia 45 tahun ini turut berkongsi cerita tentang pengalaman yang dialami oleh dirinya ketika melakukan pembedahan tersebut.

“Kisahnya akhir april tiba tiba saya sakit perut yang berpanjangan sampai buat kerja pun tak larat. Then saya ke klinik Medina utk check up dan Pakar surgeon sakit puan Dr Mashita Mansor nasihat untuk saya buat pembedahan segera.

IKLAN

“Keputusan terus dibuat so saya decide Rabu pagi 9.30 am saya di bedah selama 4 jam 30 min. (Confirm mcm mcm dlm perut doktor nak kikis buang walaupun perut nampak leper) Sebelum operation I sempat pesan kat doktor.

“Doktor kalau ada lemak plese remove sekali yaafter that terus tak sedar tahu tahu dah dalam bilik. Sakit? Of course la lepas bedah sakit tapi layanan Doktor dan nurses kurang la sakit.

“Dah ok skit Saya up kat ig utk inform kpd yang menghadapi sakit mcm saya. Jangan takut kena bedah kalau ada yg menghadapi ketumbuhan dalam perut kalau kita biarkan dia akan bagi kesan bkn diperut tapi di pinggang, urat dan seluruh badan.

“Saya pernah mencuba rawatan tradisional dan sakit agak berkurangan tapi disebabkan tidak pantang makan ia semakin membesar dan akhirnya kita kena juga melalui pembedahan,” kongsinya.

Dalam pada itu, Shahora turut menitipkan ucapan terima kasih kepada semua pihak yang banyak memberi bantuan kepada dirinya.

“Thank you to Dr Marshita Mansor pakar sakit puan. My surgeon yang dah clear kan perut”. Dr Mashita doesn t have ig account but to women who has gynaecologist problem (sakit puan) may go to her clinic Medina at Tmn Melati KL.

IKLAN

“My undergoing surgery held at @andorrahospitalofficial woman and children hospital so
I would like to thank you to founder of hospital Dr Kamsiah , Dr Asilah (pakar bius) , nurses for the excellent care and treatment I received at your hospital and making me feel better in such a short period of time.

“Thank you to @rajamukhriz and my daughters taking care of me after my surgery till now. My siblings who always make video call to care about my health. To My friends as well.

“Love Selamat berbuka puasa semua.,” tulisnya panjang lebar.

View this post on Instagram

Hari Rabu 10 hari lepas saya menjalani pembedahan kerana ada masalah sakit dibahagian uterus dan ovari. Alhamdulillah day by day I m getting better. Pantang sangat. Now dah kat rumah berpantang. 😜 👉swap photo . . Kisahnya akhir april tiba tiba saya sakit perut yang berpanjangan sampai buat kerja pun tak larat. Then saya ke klinik Medina utk check up dan Pakar surgeon sakit puan Dr Mashita Mansor nasihat untuk saya buat pembedahan segera. Keputusan terus dibuat so saya decide Rabu pagi 9.30 am saya di bedah selama 4 jam 30 min. (Confirm mcm mcm dlm perut doktor nak kikis buang walaupun perut nampak leper) Sebelum operation I sempat pesan kat doktor . Doktor kalau ada lemak plese remove sekali ya😀😀after that terus tak sedar tahu tahu dah dalam bilik. Sakit? Of course la lepas bedah sakit tapi layanan Doktor dan nurses kurang la sakit😀 . . Dah ok skit Saya up kat ig utk inform kpd yang menghadapi sakit mcm saya. Jangan takut kena bedah kalau ada yg menghadapi ketumbuhan dalam perut kalau kita biarkan dia akan bagi kesan bkn diperut tapi di pinggang, urat dan seluruh badan. Saya pernah mencuba rawatan tradisional dan sakit agak berkurangan tapi disebabkan tidak pantang makan ia semakin membesar dan akhirnya kita kena juga melalui pembedahan. . . Thank you to Dr Marshita Mansor pakar sakit puan. My surgeon yang dah clear kan perut I😍 . Dr Mashita doesn t have ig account but to women who has gynaecologist problem (sakit puan) may go to her clinic Medina at Tmn Melati KL. . . My undergoing surgery held at @andorrahospitalofficial woman and children hospital so I would like to thank you to founder of hospital Dr Kamsiah , Dr Asilah (pakar bius) , nurses for the excellent care and treatment I received at your hospital and making me feel better in such a short period of time. . . Thank you to @rajamukhriz and my daughters taking care of me after my surgery till now. My siblings who always make video call to care about my health. To My friends as well. . Love 💋😍 Selamat berbuka puasa semua.

A post shared by Sharifah Shahora (@sharifahshahora) on

Foto: Instagram Sharifah Shahora