“4 Jam Saya Bertarung Nyawa Bersalin Secara Normal,” – Jasmin Hamid Kongsi Detik Bersalin, Kasih Ibu Bawa Ke Syurga!

Berkongsi pengalaman indah, Jasmin Hamid menerusi laman Instagram memuatnaik sekeping keratan akhbar memaparkan detik-detik istimewa selepas melahirkan anaknya, Haziq Macquistan.

Haziq kini sedang mencuba nasib sebagai pelakon.

Bersyukur masih ada peminat yang menyimpan salinan artikel ini untuknya mengimbau kembali saat bertarung nyawa melahirkan seorang umat Adam.

Masyaallah…

“Saya terima kiriman gambar dari peminat saya.. Terima kasih @jelapangpadimai

IKLAN

“Saya sendiri tak ada gambar ni.. Masa saya bersalinkan Big Boss tahun 2001..4 jam uols saya bertarung nyawa bersalin secara normal .. Lahir berat Big Boss cuma 2.9kg je tapi lepas tu,bagai kena pam badannya tapi sekarang ni dah menggalah pulak..Dah 6 kaki tingginya. Jangan tak muat pintu sudah ?..

“Syukur yang tak terhingga sebab selamat melahirkan dan saya di kelilingi oleh keluarga tercinta dan sahabat pertama yang datang ziarah saya ialah Seniwati @lisbon05.”

Ulas pelakon berusia 47 tahun ini lagi, anak-anak seharusnya berbakti atas pengorbanan ibu melahirkan mereka ke dunia.

Pengorbanan seorang ibu di saat melahirkan.. Semoga anak-anak akan ingat dan berbakti kepada ibu yang melahirkan mereka.. @ihmian

“Saat ibu melahirkan ni ada macam -macam dugaan tapi ada juga yang senang.. Tapi ada juga yang sampai tumpah darah dan meninggal selepas melahirkan..
Uols pulak berapa jam dalam labor room? Hebat Bukan?”

View this post on Instagram

Masyaallah… ? Saya terima kiriman gambar dari peminat saya.. Terima kasih @jelapangpadimai ?. Saya sendiri tak ada gambar ni.. Masa saya bersalinkan Big Boss tahun 2001..4 jam uols saya bertarung nyawa bersalin secara normal .. Lahir berat Big Boss cuma 2.9kg je tapi lepas tu,bagai kena pam badannya tapi sekarang ni dah menggalah pulak..Dah 6 kaki tingginya. Jangan tak muat pintu sudah ?.. Syukur yang tak terhingga sebab selamat melahirkan dan saya di kelilingi oleh keluarga tercinta dan sahabat pertama yang datang ziarah saya ialah Seniwati @lisbon05 .. Pengorbanan seorang ibu di saat melahirkan.. Semoga anak-anak akan ingat dan berbakti kepada ibu yang melahirkan mereka.. @ihmian Saat ibu melahirkan ni ada macam -macam dugaan tapi ada juga yang senang.. Tapi ada juga yang sampai tumpah darah dan meninggal selepas melahirkan.. ? Uols pulak berapa jam dalam labor room? . . Hebat Bukan? #artismalaysia #pelakonmalaysia #laborroom #anak #anugerahallah #hebatbukan

A post shared by jasminhamid (@jasminhamidjh) on

IKLAN

Terharu dengan kasih ibu yang tiada tolok banding, netizen turut sama berkongsi kisah melahirkan di ruangan komen.

Jasmin mendirikan rumahtangga bersama Ian Rashid Macquistan namun berpisah pada Februari 2008. Haziq merupakan satu-satunya anak hasil perkahwinan pasangan ini.

Foto – Instagram Jasmin Hamid