Mungkin masih ada yang cukup mengenali pelakon, Adam Lee yang kini sibuk menjalani penggambaran drama rantaian, Pengantin Musim Salju di samping Alif Satar dan Siti Nordiana ini. Meski sudah beberapa tahun terlibat secara serius dalam lakonan, hanya baru-baru ini saja namanya kian ‘memancing’ perhatian ramai.

Jadi jom ikuti 10 trivia mengenai jejaka bertubuh sado ini yang dirangkum MH.

Biodata

Nama: Muhamad Arif Adam Muhamed Fadlee

Nama Komersial: Adam Lee

Tarikh Lahir : 26 Oktober 1994

Zodiak: Scorpio

Sepupu Janna Nick!

Kalau nak tahu, Adam merupakan sepupu kepada bintang popular, Janna Nick dari sebelah bapanya. Katanya, Janna merupakan individu bertanggungjawab yang banyak mengajar dan memberi sokongan buatnya untuk terus fokus dalam lakonan. Dalam keluarga, Adam memanggil Janna dengan gelaran ‘Angah’.

Bakal Berlakon Filem Ketiga

Katanya kepada MH, dia baru sahaja mendapat tawaran untuk berlakon di dalam sebuah filem. Bagaimanapun, Adam belum boleh kongsinya secara terperinci memandangkan ia masih di peringkat awal perbincangan. Kalau jadi, ia bakal menjadi filem ketiga lakonan Adam. All the best!

Pernah Hadiri Uji Bakat Hero REMAJA

Tahun lalu, aktor berusia 24 tahun ini pernah menghadiri uji bakat Pencarian Hero Remaja. Bagaimanapun, nasib tidak menyebelahi pelakon tinggi lampai ini untuk tersenarai di kalangan finalis.

Mula Dikenali Menerusi Drama Episod

Merakam perjalanannya dalam lakonan, Adam memberitahu sejak tampil menerusi drama bersiri Seharum Mawar dan Dendam Aurora, namanya kian dikenali dan sejak itulah, tawaran berlakon yang diterima kian meningkat. Namun, Adam tidak kisah andai diberikan watak sampingan yang boleh mencabar kemampuan diri kerana baginya, setiap peranan yang diberikan adalah antara proses pembelajaran yang boleh meningkatkan skil lakonan.

Sudah Tiga Bulan Single!

Berkongsi mengenai kehidupan peribadinya, Adam mengakui sudah tiga bulan bergelar single. Mengharapkan yang terbaik di dalam hidup, Adam menjelaskan komitmennya kini hanyalah pada keluarga dan kerjaya.

Tak Layan Mesej Melampau

Ditanya adakah pernah diganggu menerusi media sosial, Adam menyifatkan pada zaman sekarang akses untuk melakukan gangguan negatif tidak boleh disekat. Katanya dia tidak kisah jika ada yang mahu hantar atau memberi komen yang agak melampau kerana baginya, itu adalah hak setiap individu. Cumanya, dia tidak akan komen atau melayan setiap mesej negatif yang diberikan.

Pernah Berehat Daripada Lakonan

Memulakan kerjaya lakonan sejak berusia 19 tahun lagi, Adam pernah berehat lebih setahun dalam lakonan kerana tidak nampak potensi dalam bidang berkenaan. Katanya, untuk mengejar cita-cita sebagai pelakon, dia perlu kuat, gigih dan terus berusaha. Alhamdulillah, kini jalannya dalam lakonan kian cerah dan pastinya Adam cuba memberikan yang terbaik selepas ini.

Diramal Bakal Jadi Hero Baru?

Bila ada peminat yang ramalkan dirinya akan menjadi salah seorang hero baru, Adam menyifatkan pujian yang diberikan akan tinggi. Bagaimanapun, dia berterima kasih terhadap setiap pujian dan dorongan yang diterima dari peminat. Pada masa sama, aktor ini juga turut mengharapkan agar peminat dapat memberikan kritikan membina demi peningkatan kerjayanya.

Teruja Dengan Pengantin Musim Salju

Berkongsi mengenai drama Pengantin Musim Salju yang sedang giat menjalani penggambaran, Adam mendukung watak sebagai sepupu kepada sepupu kepada Alif Satar dan setelah menjalani penggambaran di Jepun, mereka kini sedang menantikan jadual untuk melakukan set kedua di Malaysia pula.

Foto: Instagram Adam Lee

 

 

 

 

Apa Kata Anda